Lucrările la primul aquapark din judeţul Bihor vor demara încă din acest an. Guvernul a alocat săptămâna aceasta comunei Sânmartin 10 milioane euro pentru demararea lucrărilor la aquaparcul care va fi constuit pe o suprafaţă de 10 hectare situată între Băile Felix şi Băile 1 Mai. "Hotărârea de Guvern s-a dat miercuri şi urmează să fie publicată în zilele următoare. Pentru că e vorba de o investiţie mare, de 34 milioane de euro, proiectul se va derula pe trei ani, iar finanţarea se va face în rate aproximativ egale", a declarat pentru BIHOREANUL, deputatul PDL, Ştefan Seremi, promotorul proiectului.

Acesta a mai spus că aquapark-ul din Sânmatin a fost proiectat astfel încât să facă faţă concurenţei centrelor de agrement similare din Ungaria. "Va fi mai complex decât aquapark-ul din Hajduszoboszlo. Va avea săli de jocuri, teatru în aer liber, cinematograf, un fel de complex sportiv şi multe altele", a mai spus Seremi.

Deputatul este convins că aquapark-ul din Sânmartin va fi singurul din judeţul Bihor, deşi atât municipiul reşedinţă de judeţ Oradea cât şi comuna Sântandrei intenţionau să demareze asemenea proiecte. "Nu cred că o să mai apară proiecte similare în zonă. Ca să fie rentabil un aquapark are nevoie cam de 400.000 de clienţi pe lună", susţine democrat-liberalul.

Lucian Popuş, primarul de Sânmatin, se aşteaptă ca aquaparck-ul să aducă bunăstare comunei. "Acum Felix-ul are cam 10.000 de clienţi pe săptămână. După deschiderea aquapark-ului vor fi, în mod clar, de zece ori mai mulţi. Toată comuna se va dezvolta, pentru că, pe lângă locurile de muncă nou înfiinţate, va creşte cererea pentru locurile de cazare şi pentru posibilităţi de petrecere a timpului liber", a afirmat primarul.

Edilul este mândru că Sânmatinul este prima localitate bihoreană care va avea aquapark. "Alţii s-au lăudat că vor face, noi am tăcut şi am făcut", a spus primarul.

Aquapark-ul din Sânmatin va avea, conform proiectului făcut de firma orădeană Atrium Project, nu mai puţin de 5,5 hectare de bazine, iar o treime din suprafaţă va fi acoperită pentru a putea funcţie şi pe timpul iernii. Partea acoperită va cuprinde bazine de înot, spaţii comerciale, cabinete medicale, va avea baruri, restaurante şi un cinematograf.

În partea neacoperită urmează să se construiască un bazin olimpic, bazine de relaxare, bazine de iniţiere în înot, bazine pentru copii, un bazin tip peşteră, bazine cu hidromasaj, un teatru de vară, un complex sportiv în miniatură şi zone verzi. Proiectul cuprinde inclusiv amenajarea unui lac de agrement şi construcţia unui hotel cu 300 de camere.