Conducerea Federaţiei Române de Handbal, prin preşedintele Alexandru Dedu şi secretarul general Cristina Vărzaru, au avut în această săptămână o consultare online cu reprezentanţii cluburilor în primele două ligi ale competiţiilor interne, cu privire la modul cum se va încheia actualul sezon.

Întâlnirea cu reprezentanţii cluburilor masculine s-a încheiat cu un vot majoritar în privinţa desemnării titlului de campioană: 11 voturi pentru şi trei împotrivă (Turda, Steaua, Constanţa).

A existat în schimb consens pentru ca turneul Final Four al Cupei României să fie reprogramat.

De asemenea, atât Liga Zimbrilor, cât şi cluburile din Divizia A s-au exprimat pentru un viitor an competiţional cu 16 echipe. Apoi, grupările din Liga Zimbrilor au exclus varianta unui turneu de baraj pentru promovare sau retrogradare cu Divizia A.

În urma discuţiilor s-a ajuns la concluzia ca nicio echipă să nu retrogradeze, iar din liga secundă, Divizia A, să promoveze două formaţii. Rămâne de văzut cum vor fi stabilite cele două echipe care vor promova în Liga Zimbrilor, întrucât în eşalonul secund se află patru serii. În Seria D, pe prima poziţie se situează CSM Oradea.

Cel mai probabil, va fi organizat un turneu de baraj cu câştigătoarele celor patru serii, iar primele două de la acest turneu vor obţine accesul către primul eşalon.

Reprezentantul clubului CSM Oradea la aceste discuţii online a fost directorul Şerban Sere.

Deocamdată jucătorii echipei de handbal CSM Oradea, care se află în şomaj tehnic, se pregătesc acasă, dar e greu de crezut că formaţia bihoreană va participa la turneul de promovare, în condiţiile în care nu îşi propune accesul în prima ligă.

Decizia finală a Federaţiei cu privire la modul în care se va încheia actualul sezon competiţional se aşteaptă săptămâna viitoare.