Un proiectil de calibrul 76 milimetri a fost descoperit, miercuri, în curtea unei foste grădiniţe din Tinca, în timpul unor lucrări de construcţie. Bomba, care provine din cea de a doua conflagraţie mondială, a fost ridicată imediat de pompieri.

"După identificarea muniţiei, un proiectil de calibru 76 milimetri provenit din cea de-a doua conflagraţie mondială, specialiştii pirotehnişti au procedat la cercetarea zonei în vederea asanării altor posibile muniţii, după care au transportat şi depozitat proiectilul în condiţii de siguranţă, în scopul distrugerii ulterioare prin explozie controlată", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana", căpitan Camelia Roşca.

ISU recomandă persoanelor care descoperă muniţii neexplodate să nu le atingă, iar când execută diferite activităţi şi depistează muniţii, să sisteze imediat lucrările, să îndepărteze întregul personal din zona periculoasă şi să anunţe de urgenţă, prin intermediul numărului unic 112, serviciile de urgenţă profesioniste.