Stadiul lucrărilor la construcţia noii Săli Polivalente din Oradea a ajuns la 45%, după cum transmite clubul CSM, preluând informaţiile de la constructori. De altfel, în această săptămână, atât Construcţii Erbaşu, cât şi Compania Naţională de Investiţii au prezentat noi imagini cu stadiul lucrărilor de la noua sală de sport din Oradea, care va avea o capacitate de 5.000 de locuri şi care este construită în vecinătatea Campusului Universităţii Oradea, pe spaţiul ocupat în trecut de Piaţa Obor.

În imaginile prezentate, se poate vedea cum proiectul prinde contur, fiind construite deja tribunele şi o peluză.

De menţionat că din cele 5.000 de locuri, nu mai puţin de 3.600 vor fi pe gradene fixe, iar restul de 1.400 în gradene retractabile. "Una dintre peluze va fi aproape în întregime retractabilă. Acest lucru se datorează faptului că, pe locul acestei tribune se vor putea amenaja scene pentru spectacole. Totodată, tribuna retractabilă va permite accesul utilajelor de mare tonaj să pătrundă în incintă, economisindu-se timp şi bani cu partea de amenajare a locaţiei pentru diferite evenimente", după cum mai transmit constructorii, prin intermediul CSM.

În urma realizării acestui proiect, noua sală polivalentă orădeană va îndeplini criteriile federaţiilor continentale pentru sporturi de echipe indoor (handbal, baschet, volei). Însă, aici vor putea fi organizate şi evenimente internaţionale de anvergură, inclusiv cu titlu de Campionat European.

De asemenea, pe lângă competiţiile sportive, sala va putea organiza şi alte evenimente, precum concerte şi spectacole.

După cum se ştie, lucrările de amenajare a sălii, în valoare de 27,6 milioane euro, sunt realizate de Compania Naţională de Investiţii, contribuţia municipalităţii orădene ridicându-se la 5,2 milioane euro.