Parcările din străzile Tribunalului, Parcul Traian şi cea din spatele Palatului de Justiţie vor fi desfiinţate începând de luni, 21 ianuarie, când firma Selina va începe organizarea de şantier pentru reabilitarea şi extinderea sediului instanţelor orădene.

Potrivit unui comunicat al companiei, şantierul va afecta, de asemenea, circulaţia pe strada pietonală Franz Schubert, lăţimea străzii urmând să fie redusă prin montarea panourilor de protecţie.

Cele două instanţe care funcţionează în prezent în imobil, Judecătoria Oradea, respectiv Tribunalul Bihor, vor rămâne pe loc până la finalizarea procedurii de selecţie organizată pentru găsirea unui spaţiu. „Procedura de licitaţie a fost demarată, urmând ca după găsirea unui spaţiu să ne mutăm şi noi. Cred că vom rămâne pe loc cel puţin până la vacanţa judecătorească", a declarat BIHOREANULUI Adriana Heredea, grefier în cadrul Biroului de presă al Tribunalului Bihor.

Lucrările de reabilitare a Palatului de Justiţie vor dura trei ani şi vor fi realizate de un consorţiu format din firmele Selina şi Vahostav (Slovacia). Investiţia de circa 55 milioane lei este suportată de Ministerul Justiţiei prin proiectul „Reforma în sistemul judiciar" semnat de Guvern cu Banca Mondială. Una din componentele proiectului se referă la reabilitarea infrastructurii a 20 de instanţe de judecată din ţară, suma totală ridicându-se la circa 26,5 milioane de euro.