La lucrări noi, tot noi! Energomontaj, firma care înlocuieşte în prezent cei 17,5 kilometri de reţea de termoficare şi Elsaco Electronic, constructorul noului CET pe gaz, au câştigat vinerea trecută licitaţia pentru cea de a doua etapă de reabilitare a sistemului de termoficare.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, cele două firme vor executa lucrările de înlocuire a încă 22 de kilometri de reţea magistrală de termoficare în asociere cu firmele Isoplus România şi Institutul de Studii şi Proiectări Energetice. Asociaţii vor reabilita reţeaua de termoficare pentru suma de 97,9 milioane lei, echivalentul a 22,1 milioane euro, în termen de zece luni de la primirea ordinului de începere a lucrărilor.

Investiţia implică înlocuirea a 24 de tronsoane de reţea subterană aflată într-o avansată stare de degradare şi înlocuirea vanelor de secţionare, racord şi golire.

Energomontaj şi asociaţii săi au câştigat licitaţia la concurenţă cu asocierea formată din firmele Construcţii Erbaşu, Consix Construcţii, Conest, Branpis şi IPCT Instalaţii. Oferta celor din urmă, de 102,1 milioane lei, a fost declarată neconformă pentru că nu a respectat cerinţele caietului de sarcini după care a fost organizată licitaţia.