SAPIENT GROUP este unul dintre partenerii principali ai celei de-a zecea ediţii a  festivalului-concurs "D’ALE PORCULUI", poate cele mai important eveniment de cultură gastronomică tradiţională din România.

În perioada 2-3 decembrie, în parcarea ERA Park Oradea, membrii Onoratului Juriu şi invitaţii speciali se vor bucura, la fel ca anul trecut, de ospitalitatea Pensiunii Empire din Băile 1 Mai, parte din portofoliul Sapient Group.

În acelaşi timp, vizitatorii vor putea degusta produse speciale realizate de EURO BUFFALO Salonta, un alt proiect-cheie al grupului Sapient. 


Foto: Gabi Dios

"Am ales să sponsorizăm şi să ne implicăm în festivalul culinar D-ALE PORCULUI, pentru că segmentul HoReCa reprezintă o prioritate în portofoliul nostru de activitate şi intenţionăm să creştem din ce în ce mai mult în această zonă. Credem că festivalul reuşeşte să îmbine cu succes tradiţiile locale cu excelenţa în gastronomie şi este o bucurie pentru noi să ne asociem cu această iniţiativă", a declarat Alexandru Pop, CEO Sapient Group. 

De asemenea, o echipă din partea Hotel Vital - aparţinând de portofoliul HoReCa Sapient - va concura duminică în cadrul competiţiei destinate profesioniştilor - "D’ALE PORCULUI PRO", cu intenţia de a depăşi locul al doilea, obţinut în 2022 la aceeaşi competiţie. 

De ce să participaţi la "D’ALE PORCULUI"?

În primul rând, din motive culinare. Veţi putea alege dintr-o gamă largă de bunătăţi tradiţionale, începând cu cârnaţi, caltaboşi, toroş şi până la jumări şi preparate gătite pe loc, stropite cu pălincă şi vin fiert.

Nici atmosfera nu va fi de neglijat: muzica şi dansurile populare vor completa perfect ospăţul. Nu degeaba "D’ALE PORCULUI" a ajuns să se numere printre cele mai importante evenimente de cultură gastronomică din România. 


Foto: Gabi Dios

Va avea loc cu această ocazie şi Ediţia a II-a "D’ALE PORCULUI PRO", competiţia între echipe conduse de profesionişti din industria cărnii, reprezentând judeţe/ oraşe/ comune din întreaga ţară, dar şi Ediţia I "BIHOR SPIRITS", cea mai importantă competiţie locală de pălinci şi alte distilate.

Juriul este format din experţi ai domeniului gastronomic: de la chefi şi arheologi culinari cu prestigiu până la antrenorul echipei naţionale de bucătari seniori a României la Olimpiada Gastronomică. 

Totodată, Festivalul va găzdui şi tradiţionalul târg de produse locale, alimentare şi non-alimentare "FAIN DIN BIHOR". 

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!