Sportivii orădeni de la cluburile CS Crişul şi CS Prosper au reuşit să urce de şapte ori pe podium la întrecerile Cupei Mondiale de karate Shito-ryu, competiţie care s-a desfăşurat la Budapesta, pe 10 decembrie.

La întreceri au luat startul peste 700 de sportivi reprezentând cluburi din 14 ţări de pe 4 continente, Europa, Asia, America de Nord şi Africa.

Orădenii de la CS Crişul şi CS Prosper, sportivi antrenaţi de Mezei Tunde şi Veres Gabor, au participat în număr de 12, câte 6 concurenţi de la fiecare club.

O frumoasă performanţă a obţinut-o însă Andrei Lupu, fiul cunoscutului actor Sebastian Lupu, cel care la categoria 12-13 ani, +50 kg, s-a situat pe locul al doilea.

"Andrei a avut o finală foarte disputată cu un sportiv din America, putea la fel de bine să şi câştige, dar până la urmă asta este situaţia. Andrei este însă un sportiv foarte bun, care, anul acesta, a progresat foarte mult. E campion naţional WKF, vicecampion naţional, acum locul II la Mondiale, aşa că este în grafic, creşte foarte bine", a declarat antrenorul Vereş Gabor, despre performanţa tânărului sportiv orădean.

"E un băiat foarte bun, municitor, învaţă bine, ascultă. Acum ascultă de sensei, deşi la început i-a mâncat nervi antrenorului, că nu vroia să asculte deloc. Îi place tare mult ceea ce face şi eu mă bucur. După părerea mea, este la cel mai bun antrenor din ţară", a declarat actorul Sebastian Lupu, mândru de performanţa copilului său.

Tot un loc II la Mondialele de la Budapesta l-a ocupat şi Anthony Hadade, tot de la Crişul, la categoria +57 kg 14-15 ani.

Pe locul III de la CS Crişul s-a situat Ancuţa Hofman la 14-15 ani, +52 kg, dar şi echipa de kumite  băieţi 8-13 ani, formată din Adrian Constantin, Ioan Popovici şi Andrei Lupu.

De la Clubul Sportiv Prosper Oradea pe podium s-au situat Richard Coita, la 8-9 ani, -35 kg, Alexandra Szatmari, la 10-11 ani, +45 kg şi Iulia Popovici, la 12-13 ani, +48 kg, toţi ocupanţi ai poziţiei a III-a.

"Felicitări sportivilor pentru rezultatele obţinute, unii dintre ei fiind la prima competiţie de acest nivel şi mulţumiri părinţilor pentru sprijinul acordat!", a spus, la întoarcere, Mezei Tunde, antrenor CS Crişul.