Cu şapte jucători de la Crişul Oradea în lot, echipa naţională de polo pe apă juniori sub 19 ani a României a început joi turneul Grupei D din cadrul preliminariilor Campionatului European.

Turneul are loc în capitala Azerbaidjanului, la Baku, aici unde reprezentativa României, antrenată de Edward Andrei, Florin Turcu şi Gheorghe Dunca, a debutat cu o victorie categorică, cu scorul de 20-5, în compania Elveţiei.

Meciul, desfăşurat joi, în prima etapă a grupei, a fost dominat cu autoritate de tinerii poloişti tricolori, care s-au impus pe sferturi cu 4-1, 7-0, 6-4 şi 3-0.

Principalii marcatori ai acestui joc au fost orădenii Viktor Kovats, autor a 4 goluri, şi Bogdan Remeş, cu 3 goluri marcate. Cei doi sunt şi componenţi ai lotului echipei de seniori CSM Digi. De asemenea, alţi trei jucători orădeni, Andrei Drăghici, Istvan Kovacs şi Antonio Alexandrescu, şi-au trecut numele pe lista marcatorilor, primul cu două goluri, iar ceilalţi doi cu câteo reuşită.

În afară de aceştia, cu lotul naţional de juniori sub 19 ani al României în Azerbaidjan se mai află orădenii  Raul Gavriş şi Cristian Dobre.

Echipa României face parte din această grupă D, alături de Elveţia, Azerbaidjan şi Republica Moldova.

Vineri, în etapa a doua, România va întâlni de la ora 18:30 Moldova, iar sâmbătă, în ultima etapă, de la ora 13:15, reprezentativa ţării gazdă, Azerbaidjan.

În celălalt meci din prima etapă, de joi, Azerbaidjan a întrecut echipa Moldovei, cu scorul de 16-5.

La final, primele două clasate se vor califica la turneul final al Campionatului European de care va avea loc la Alphen (Olanda), în luna septembrie.

De menţionat însă şi faptul că înainte de turneul preliminar, lotul naţional de juniori al României a efectuat un stagiu de pregătire la Istanbul, unde a susţinut şi un meci de verificare în compania reprezentativei similare a Turciei, pe care a învins-o cu scorul de 12-3.

Componenţa lotului naţional de juniori sub 19 ani a României, aflat la turneul de la Baku: Tudor Popescu şi Raul Gavriş – portari; Kováts Viktor, David Bota, Bogdan Remeş, Cristian Dobre, Alexandru Pantazi, Tudor Fulea, Vlad Georgescu, Antonio Alexandrescu, Szabó István, Victor Antipa şi Andrei Drăghici - jucători.

Lotul este pregătit de antrenorii Edward Andrei, Florin Turcu şi Gheorghe Dunca, însă ultimul nu a făcut deplasarea la turneul preliminar, fiind angrenat cu echipa de club CSM Digi în semifinala Superligii Naţionale, cu Dinamo.