Prefectura şi Direcţia de Sănătate Publică au informat miercuri dimineaţă că în Bihor au mai fost identificate în ziua precedentă încă 74 de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Astfel, numărul total al cazurilor Covid înregistrate în judeţ de la debutul pandemiei a ajuns la 19.491.

Şi copii

Potrivit surselor BIHOREANULUI, persoanele recent diagnosticate sunt din Oradea, Sânnicolau Român, Tinca, Sânmartin, Sântandrei, Curăţele, Aleşd, Şinteu, Ştei, Salonta, Şuncuiuş, Popeşti, Ceica, Marghita, Vadu Crişului, Beiuş, Paleu, Valea lui Mihai, Pietroasa, Cherechiu, Salonta, Finiş, Beiuş, Biharia, Chişlaz, Săcueni şi Cociuba Mare.

Şi în ultimele 24 de ore între persoanele diagnosticate se află şi copii, între care doi fraţi de 7 şi de 9 ani din Aleşd.

Aproape 100 de vindecări

Pe de altă parte, bilanţul deceselor a ajuns miercuri la 824, ceea ce înseamnă că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate încă şapte decese în rândul pacienţilor Spitalului Municipal din Oradea.

În acelaşi interval de timp au fost declarate vindecate 96 persoane, bilanţul la acest capitol ajungând la 17.607.

Miercuri dimineaţă, în secţiile Spitalului Municipal din Oradea erau internate 219 persoane, cu trei mai puţine faţă de ziua anterioară, iar în judeţ erau 1.060 cazuri Covid active, cu 39 mai puţine decât înainte cu o zi.

Peste 1.000 de vaccinări

Conform informaţiilor date publicităţii de Prefectura şi DSP Bihor, în cursul zilei de marţi au fost administrate în judeţ încă 1.020 doze de vaccin, atât persoanelor din etapa a II-a a campaniei naţionale (vârstnici, bolnavi cronici şi lucrători din domenii esenţiale), cât şi cadrelor medico-sanitare.

Sursele BIHOREANULUI arată că nici una dintre persoanele vaccinate în cursul zilei precedente nu a raportat vreo reacţie adversă.

Şinteu, în topul „roşu”

În ce priveşte incidenţa cazurilor Covid în localităţile din Bihor cumulată în ultimele 14 zile şi raportată la mia de locuitori, în doar 6 unităţi administrativ-teritoriale aceasta este mai mare de 3, pragul de la care activităţile HoReCa, de divertisment şi culturale se suspendă în spaţiile interioare, iar cursurile şcolare se desfăşoară online.

Acestea sunt: Şinteu (9,17), Chişlaz (5,29), Şuncuiuş (3,9), Ceica (3,79), Vadu Crişului (3,74) şi Abram (3,6).

Cu un total de 518 cazuri Covid în ultimele două săptămâni, Oradea are o incidenţă de 2,29 la mia de locuitori, după ce la finele săptămânii trecute aceasta a fost de 2,99.

Vezi mai jos situația detaliată!

Amenzi sub 20.000 lei

În ultimele 24 de ore, poliţiştii şi jandarmii bihoreni au verificat 2.470 persoane carantinate și 764 persoane izolate la domiciliu, precum şi modul de respectare a măsurilor de protecție individuală în 84 de societăți comerciale și 58 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor au fost aplicate 103 sancțiuni contravenționale, dintre care 68 cu avertisment scris și 35 cu amenzi în valoare de 15.250 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei.

În aceste misiuni au fost implicați 265 de polițiști și 47 jandarmi, dintre care 27 au acționat în patrule mixte, aplicând 17 sancțiuni contravenționale: 12 cu avertisment scris și 5 cu amenzi în valoare de 2.500 lei.