Şapte persoane au murit, după ce în noaptea de duminică spre luni un camion înmatriculat în judeţul Covasna a intrat în coliziune frontală cu un microbuz din Republica Moldova, în Ungaria. Accidentul s-a petrecut pe E60, pe primul pod dintre Biharkeresztes şi Artand, la nici 4 kilometri de vama Borş.

Din primele cercetări, accidentul a avut loc în jurul orei 1.30, ora Ungariei. Şoferul camionului din Covasna, încărcat cu două subansamble de pod în greutate de peste 10 tone fiecare, se îndrepta spre Budapesta când, din cauze deocamdată neelucidate, a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens unde a lovit microbuzul care se întorcea din Italia cu 9 pasageri.

În urma impactului extrem de puternic, şase persoane au murit pe loc, cinci moldoveni, printre care şi şoferul microbuzului, dar şi un cetăţean român aflat la volanul tirului. O altă persoană, rănită grav, a fost transportată la un spital din Debreţin, însă a murit în timpul unei intervenţii chirurgicale.

Alte trei victime, una în stare gravă şi două cu răni uşoare se află internate la spitalul din localitatea Beretyoujfalu.

Poliţiştii din cadrul Căpităniei de Poliţie a judeţului Hajdu-Bihar au demarat deja o anchetă pentru lămurirea circumstanţelor în care s-a produs accidentul, cele două vehicule fiind ridicate şi reţinute pentru expertiză. Totodată, autorităţile ungare au început identificarea victimelor accidentului, pentru a-i putea anunţa pe membrii familiilor.

Drumul spre România a fost închis traficului până la finalizarea cercetărilor de la faţa locului, circulaţia fiind deviată.