Opt persoane sunt anchetate, dintre care şapte au fost reţinute pentru 24 de ore, iar un tânăr de 18 ani a şi fost arestat, în cazul altercaţiei produse sâmbătă seară în localitatea Ortiteag.

Este vorba despre scandalul izbucnit sâmbătă seară la marginea localităţii Ortiteag, după ce doi romi, de 14 respectiv 18 ani, au fost prinşi furând trifoi de pe terenul unui localnic. Luaţi la rost de proprietar, romii au devenit violenţi, şi-au chemat ajutoare, atacând cu furca, pietre şi bâte, iar în urma altercaţiei, doi localnici au fost răniţi şi geamurile unui tractor au fost sparte.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Poliţia Bihor, poliţiştii Secţiei 1 de Poliţie Rurală Borod, i-au identificat pe atacatori. E vorba despre şapte bărbaţi cu vârste între 18 şi 35 ani care sunt cercetaţi pentru tâlhărie, lovire sau alte violenţe, ameninţare, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice respectiv un adolescent în vârstă de 14 ani, care este cercetat pentru complicitate la faptele respective.

"Persoanele sunt bănuite că, în cadrul altercaţiei, având asupra lor corpuri contondente, ar fi agresat alte trei persoane, ar fi spart cu pietre geamurile unui tractor şi i-ar fi ameninţat cu furca pe localnicii prezenţi, indignând, prin faptele săvârşite, localnicii din Ortiteag şi tulburând ordinea şi liniştea publică din comunitate", se precizează în comunicatul Poliţiei. 

Marţi, cei şapte bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar miercuri au fost prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleşd, pentru audieri, în finalul cărora procurorul a propus arestarea tânărului de 18 ani prins la furat, solicitare care a fost admisă de Judecătoria Aleşd pentru o perioadă de 30 de zile.

Totodată, faţă de celelalte şase persoane cercetate şi reţinute în aceeaşi cauză, procurorul a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. Adolescentul de 14 ani este cercetat în stare de libertate.

Ancheta este desfăşurată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleşd.