Rămaşi fără locuinţă din diferite motive, tot mai mulţi orădeni apelează la serviciile Azilului de noapte de pe strada Gutemberg din Velenţa. "În această perioadă, când încă nu a venit iarna, avem foarte mulţi beneficiari raportat la anii precedenţi. Efectele crizei economice se văd tot mai tare pentru că în ultimele 3-4 luni se înregistrează tot mai multe persoane noi, care vin pentru prima dată la azil", a declarat miercuri în cadrul unei conferinţe de presă, administratorul instituţiei, Ferencz Istvan.

În prezent, azilul adăposteşte 28 de persoane, iar alte 29 sunt cazate în containerele din curtea instituţiei. Pentru că din motive de igienă, Sanepid-ul a autorizat azilul să adăpostească doar 28 de persoane, în momentul de faţă în clădire au loc lucrări de extindere şi modernizare a grupurilor sociale. Ferencz Istvan şi-a exprimat speranţa ca în final imobilul va primi autorizaţie să găzduiască 60 de persoane.

Având în vedere apropierea iernii, conducerea azilului a luat măsuri pentru protejarea celor circa 70 de persoane fără adăpost care trăiesc pe străzile din municipiu. "Avem 50 de pături pregătite şi am achiziţionat şi tacâmuri pentru servirea hranei. Pentru cei care nu vor dori să se cazeze la azil, vom pregăti, la fel ca în lunile ianurie şi februarie, ceai cald şi hrană caldă pe care le vom distribui direct în stradă", a mai spus Ferencz.

Azilul de noapte are la această oră 33 de locuri libere pregătite pentru persoanele fără adăpost care ar dori să se protejeze peste noapte de frigul iernii.