Jucătorul sârb Nikola Markovic va evolua şi în sezonul următor la echipa de baschet masculin CSM CSU Oradea, după ce a semnat un nou angajament cu clubul "roş-albastru".

În vârstă de 33 ani şi înalt de 2,07 metri, Nikola este jucător de poziţiile 4-5 şi se află deja la cel de-al cincilea sezon alături de echipa orădeană.

În sezonul recent încheiat, Nikola Markovic a avut 38 de jocuri în Liga Naţională pentru CSM CSU, evoluând şi în două partide din Cupa României. El a avut medii statistice de 8.3 puncte, 4.5 recuperări, 2.6 pase decisive şi 1.1 intercepţii în 22 minute.

De asemenea, pe plan european, în ediţia 2021-2022 Markovic a jucat de 14 ori în FIBA Europe Cup, unde a avut o medie de 8.0 puncte, 4.5 recuperări, 2.1 pase decisive şi 0.4 intercepţii în 23 minute pe partidă.

După cum notează site-ul clubului, cea mai bună prestaţie stagională a lui Nikola Markovic s-a consemnat în victoria cu Sporting Lisabona, în luna decembrie 2021, în deplasare, când el a contribuit cu 24 puncte, 4 recuperări, un capac şi a terminat cu 14 la +/-, respectiv cu 21 la eficienţă.

În total, în România, Nikola Markovic a adunat 99 de meciuri în Liga Naţională, 17 în Cupa României şi unul în SuperCupă.

"Jucător creativ şi îndemânatic, Nikola Markovic dispune de un vast arsenal specific jocului de baschet. El poate să contribuie atât la finalizare, cât şi la creaţie, fiind util în defensivă, precum şi a recuperare", a transmis conducerea clubului orădean.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!