Majoritatea alimentelor conțin sare în mod natural sunt legumele, fructele, carnea, peștele, ouăle, laptele și produsele lactate, cerealele, legumele uscate și grăsimile.

Consumul crescut de sare joacă un rol important în creșterea tensiunii arteriale (mai ales la persoanele supraponderale și la cele obeze) și în favorizarea apariției osteoporozei (prin creșterea eliminări de calciu la nivel renal).

ATENȚIE!

Limitarea consumului de sare este esențial în prevenirea și/sau tratamentul afecțiunilor cardiovasculare. Acest lucru se poate realiza prin evitarea utilizării solniței în timpul meselor, acasă sau la restaurant. De multe ori acesta reprezintă un gest reflex.

În bucătărie sarea poate fi înlocuită cu diferitele condimente disponibile în magazine, cum ar fi de exemplu ierburile aromate („herbes de Provence” utilizate în bucătăria mediteraneeană), mărarul, coriandrul și altele.

REȚINEȚI!

Există o mare diferență între starea naturală și cea industrială. Sarea naturală este o sare nerafinată care conține numeroase minerale și nu este transformată prin metode industriale.

Cel mai bun exemplu de sare naturală este sarea de mare, care este obținută prin evaporarea apei de mare în bazine speciale. Mai există și sarea de Himalaya care poate fi roz sau neagră și care este preferată de dieteticieni. Sarea industrială este o sare rafinată care conține 95% clorură de sodiu, aditivi, iod și fluor.

Articole pe aceeași temă:
Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!