Şase asocieri de firme din toată ţara se bat pentru adjudecarea lucrărilor de înlocuire a magistralelor I şi III din zona cartierului Rogerius, investiţie estimată de municipalitate la nu mai puţin de 16 milioane euro.

Pentru a-şi mări şansele de reuşită firmele bihorene, Selina şi Construcţii Bihor s-au asociat cu Erbaşu SA Bucureşti şi Termoproiect SRL Bucureşti, respectiv cu Energomontaj SA Bucureşti.

La licitaţie s-a mai înscris asocierea dintre firmele Aquaterm SRL Botoşani, Hidroterm SA Roman, Teoval SRL Războieni Iaşi, Elsaco Electronic SRL Botoşani, Expro T&T SRL Bucureşti şi Florconstruct SRL Suceava, un alt concurent fiind asocierea formată din companiile Porr Construct SRL Bucureşti, Cooperativa Viridia Volpiano şi Torino Italia.

Tot în asociere mai participă la licitaţie firmele Trustul de Instalaţii Montaj şi Construcţii SA Cluj Napoca, Conest SA Iaşi, Incom SA Iaşi, TMUCB SA Bucureşti şi ATSH Termoexpert SRL Bucureşti. O altă ofertă a fost depusă de asocierea firmelor Romib SA Tunari, Consix Construcţii SRL Bucureşti, Romterm SA Bucureşti şi Ceamis Proiect SRL Bucureşti.

Conform contractului de lucrări, asocierea de firme care va câştiga licitaţia va trebui să se ocupe atât de realizarea proiectării, cât şi de efectuarea lucrărilor care vor demara cel mai curând în primăvară.

Lucrările cuprind înlocuirea magistralelor I şi III, care au pierderi şi de 40%, precum şi a racordurilor la punctele termice aferente acestora pe o lungime de aproximativ 17,5 kilometri.