La cele trei campionate naţionale de aer comprimat de juniori, tineret şi seniori, desfăşurate în perioada 11-19 februarie la Bucureşti, sportivii secţiei de tir de la CSU Oradea au reuşit să-şi adjudece 6 medalii, dintre care 3 au fost de aur, 2 de argint şi una de bronz.

La aceste copetiţii, majoritatea sportivilor orădeni şi-au depăşit recordurile personale, aceştia fiind: Blajec Sebastian, Mangra Vivianne, Molnar Eliza, Stoie Cristina şi Urdea Coralia.

La Campionatele Naţionale de Juniori, pistolarii Blajec Sebastian, Grama Norbert şi Lupşea Victor s-au clasat pe locul III la proba pe echipe, cu un total de 1604 puncte. La proba de puşcă 40 de focuri aer comprimat, fetele s-au clasat pe locul II, cu 1200 puncte. Din componenţa echipei au facut parte: Stoie Cristina, Urdea Coralia şi Mangra Vivianne.

Puşcaşele de la CSU Oradea s-au clasat la Campioatele Naţionale de Tineret pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la proba pe echipe, cu rezultatul de 1220 de puncte. Din componenţa echipei a făcut parte: Molnar Eliza, Stoie Cristina şi mezina acestei echipe, Urdea Coralia. La individual s-a remarcat sportiva Molnar Eliza, câştigând medalia de aur cu un record personal la finala probei, după ce a stabilit recordul, cu rezultatul de 244,7 puncte.

Campioana naţională pe echipe la proba de puşca aer comprimat la categoria senioare este tot echipa de la CSU Oradea, formaţie alcătuită din: Molnar Eliza, Stoie Cristina şi Miclau Antonia. Orădencele au obţinut un total de 1220,5 puncte, la mai puţin de 0,4 puncte de recordul naţional stabilit anul trecut tot de fetele de la CSU. "Un comportament frumos l-a avut la această categorie de vârsta junioară Urdea Coralia", după cum precizează antrenoarea Adriana Floruţa.

La proba de pistol aer comprimat, senioara Francesca Pop s-a clasat pe locul al II-lea, la diferenţă de două zecimi de câştigatoarea titlului, cu un total de 235,2 puncte.

Odată cu încheierea sezonului de aer comprimat finalizat prin Campionatele Naţionale, sportivii de la CSU Oradea sectia de tir sportiv încep pregatirea pentru probele de glonţ, unde au prima etapă de campionat naţional în prima jumătatea a lunii martie.

"Îi ţinem pumnii strânşi mai departe sportivei Molnar Eliza, care după cantonamentul de pregătire la care va participa, se va deplasa la Campionatele Europene de aer comprimat de la Maribor, din Slovenia, programate în perioada 6-12 martie, unde va lua parte împreună cu lotul reprezentativ al ţării", a mai precizat antrenoarea Adriana Floruţa.

Alături de Adriana Floruţa, de pregătirea sortivilor de la secţia de tir de la CSU Oradea se mai ocupă şi tatăl acesteia, Vasile Leţ.