Chiar dacă testarea pentru depistarea infectărilor cu SARS-CoV2 nu mai este de mult obligatorie, iar autoritățile sanitare nu mai transmit informări zilnice privind evoluția epidemiei, acest lucru nu echivalează cu dispariția Covidului. Virusul continuă să fie prezent, iar în ultima zi a făcut în Bihor nu mai puțin de șase victime. Este vorba despre persoane cu afecțiuni cronice și cu vârste mai înaintate.

În ultimele 24 de ore, în județul Bihor au fost depistate 48 de cazuri de infectare cu Covid, a declarat BIHOREANULUI, joi, dr. Daniela Rahotă, director executiv al Direcției de Sănătate Publică Bihor.

În condițiile în care testarea nu mai este de mult obligatorie, este de menționat că cele 48 de infectări au fost descoperite ca urmare a unor testări efectuate în spitalele din județ, la pacienți care s-au prezentat pentru a fi internați și care prezentau simptome specifice.

„În prezent, în spitalele din județ avem internate 31 de persoane cu Covid, dintre care 5 sunt pacienți în stare mai gravă, în secții ATI”, a precizat dr. Rahotă.

În cursul zilei precedente, în spitalele din Bihor au decedat nu mai puțin de 6 pacienți care fuseseră infectați cu SARS-CoV-2.

Toți au vârste mai înaintate, între 65 și 82 ani, și toți cu diverse comorbidități, cum ar fi insuficiență cardiacă, diabet zaharat tip II, ciroză hepatică, fibroză pulmonară, AVC ischemic cerebelos sechelar, sechele post traumatice, insuficiență renală, infarct miocardic, neoplasm hepatic, hipertensiune arterială și stenoză aortică.

Dintre cele șase persoane decedate, patru au fost nevaccinate, iar două au fost vaccinate cu Pfizer și Astra Zeneca.

În ultima lună, în Bihor au fost diagnosticate 436 persoane cu Covid, acestea neavând restricții privind deplasările sau orice alte activități.

Cu toate acestea, medicii le recomandă persoanelor care sunt infectate să se autoizoleze și să contacteze medicul de familie, pentru ca acesta să le poată prescrie tratament, iar dacă starea lor este mai gravă să solicite un consult de specialitate.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!