Tinerii atleţi orădeni de la LPS Bihorul, CS Crişul şi CSU Oradea s-au întors cu şase medalii de la întrecerile etapei finale a Campionatului Naţional U16, competiţie care s-a desfăşurat la Bucureşti, în perioada 9-10 iulie.

Dintre acestea, două au fost de argint, iar patru de bronz. Cinci atleţi orădeni au ratat podiumul, clasându-se pe locul 4.

Principalii performeri au fost Andra Danciu şi Remus Albu, clasaţi pe locul 2 şi deveniţi vicecampioni naţionali, după ce şi-au adjudecat medaliile de argint.

În proba de 1500 metri, Andra Danciu, sportivă legitimată la LPS Bihorul - CS Crişul Oradea şi antrenată de profesorul Călin Laza, a terminat pe locul 2, cu timpul de 4:9 minute. Sportiva a terminat pe locul 4 cursa de 800 metri, cronometrată în timpul de 2:24 minute.

La rândul său, Remus Albu, sportiv cu dublă legitimare, la LPS Bihorul şi CSU Oradea, a fost al doilea în cadrul probei de 100 metri şi a intrat în posesia argintului, după ce a încheiat cursa în 11:56 secunde.

O altă sportivă de la LPS Bihorul - CS Crişul, Miklovits Linett, atletă antrenată de Călin Laza, a urcat şi ea pe podium, pe locul III, după ce a încheiat cursa de 3000 metri în timpul de 10:49 minute. Linett însă s-a clasat şi pe locul IV, în proba de 1500 metri, cu timpul de 4:53 minute.

Medalie de bronz a cucerit şi Ecaterina Carbunar, de la LPS CSU, în proba de săritură în lungime, cu un rezultat de 5,36 metri. De asemenea aceasta a fost a treia şi la triplusalat, cu 11,19 metri.

Un alt săritor, Rareş Albu, tot de la LPS Bihorul - CSU Oradea, a cucerit cea de-a patra medalie de bronz pentru delegaţia orădeană, la lungime, cu rezultatul de 6,06 metri.

În apropiere de podium, pe locul 4, s-au mai situat şi Robert Halasz, de două ori, la triplusalt, cu rezultatul de 12,53 metri, şi la lungime, cu 5,99 metri. Şi atleta Antonia Sîngeorzan a fost a patra la triplusalt feminin, cu o săritură de 10,62 metri.

În fine, pe locul 5 s-a clasat Raisa Sabău, la săritura în lungime, cu rezultatul de 5,04 metri. Toţi aceşti sportivi sunt pregătiţi de Maria Preda.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!