Sportiva orădeană Anastasia Bako s-a întors cu cinci medalii de la întrecerile Campionatului Naţional de înot pentru juniori, tineret şi seniori, competiţie care s-a desfăşurat în weekend la Bacău.

Deşi a concurat într-o stare de sănătate precară, după cum transmite clubul orădean, Anastasia Bako a obţinut mai multe clasări pe podium: locul 2 în proba de 50 metri fluture tineret, locul 1 în proba de 50 metri liber tineret, locul 2 la 50 metri liber seniori, locul 2 în proba de 100 metri liber tineret şi tot locul 2 în proba de 100 metri liber seniori.

De asemenea, orădeanca a primit şi trofeul pentru cea mai bună performanţă din concurs pe punctaj FINA. Este vorba despre timpul de 26:31 secunde la proba de 50 m liber, fapt care i-a adus şi calificarea la Campionatele Europene de juniori, care se vor desfăşura în luna iulie la Otopeni.

Antrenoarea Anastasiei Bako este Cristina Madău.

De asemenea, un alt tânăr înotător de la CS Crişul a obţinut rezultate bune la aceste întreceri, juniorul Luca Cionca. El s-a situat pe locul 3 la juniori în proba de 100 metri fluture, pe locul 5 la 50 metri fluture şi pe locul al 4-lea la 100 metri spate.

La rândul său, Takacs Dominik a terminat pe locul 8 în proba de 100 metri spate, iar Iris Samuilă pe poziţia a 4-a la juniori 100 metri liber, pe locul 5 la juniori 50 metri spate şi pe poziţia a 8-a la juniori 200 metri mixt.

Antrenorii acestori trei înotători de la CS Crşul este Remus Oros.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!