Şase noi cazuri de persoane infectate cu coronavirus au fost diagnosticate miercuri în judeţul Bihor în urma procesării a 152 probe biologice la laboratorul Spitalului Municipal din Oradea.

Sursele BIHOREANULUI afirmă că toate cele şase persoane erau internate în spital la secţia de Boli Infecţioase II, unde sunt pacienţii suspecţi.

Rezultatul unei alte probe biologice analizate miercuri a fost pozitiv, pentru un pacient deja confirmat anterior şi aflat în secţia de Boli Infecţioase I.

Miercuri dimineaţă, în Spitalul Municipal din Oradea erau internaţi 58 de pacienţi cu Covid-19, dintre care 2 la ATI în stare gravă, precum şi alţi 42 în secţia de Boli Infecţioase II, cu statut de "suspecţi".

Până în prezent, de la începutul crizei coronavirusului în judeţul Bihor au fost confirmate 67 cazuri de Covid-19 dintre care 7 vindecaţi şi 2 decedaţi. Numărul persoanelor aflate în carantină este de 1.301, iar cel al persoanelor în autoizolare de 1.756.

"Miercuri au fost testate şi 7 cadre medico-sanitare, toate rezultatele pentru acestea fiind negative", mai spun sursele ziarului, precizând că până în prezent în judeţul Bihor nu a fost confirmat ca fiind infectat nici un angajat din sistemul sanitar local.

Pe de altă parte, raportarea oficială făcută de Direcţia de Sănătate Publică Bihor, arată că, joi dimineaţă, la ora 8.30, în judeţ erau 1301 persoane carantinate și 1756 persoane autoizolate la domiciliu.

De asemenea, în intervalul 8 aprilie, ora 08.00 - 9 aprilie, ora 08.00, "pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel naţional pe timpul stării de urgenţă au fost aplicate 131 sancţiuni contravenţionale în valoare de 346.400 lei".