Şase agenţi de poliţie de frontieră care activau în punctul de trecere a frontierei Borș I au fost reţinuţi, marţi, pentru 24 de ore, pentru luare de mită, în urma percheziţiilor declanşate, marţi, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, împreună cu ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie.

Este vorba despre agenții de poliţie de frontieră Ionel Clejan, Ioan Ungureanu, Gabriel Claudiu Albinaru, Lucian Stoica, Remus Emil Fofiu şi Gheorghe Silviu Pirtea.

Cu toții sunt acuzaţi că au pretins şi primit sume de bani cuprinse între 50 lei și 100 euro de la şoferii de TIR ca să nu le verifice documentele sau pentru "a le facilita acestora reducerea timpilor de aşteptare, în coloana ce se formează pe drumul european E60, permiţându-le accesul în faţa coloanei formate" ori ca să nu-şi îndeplinească "atribuţiile de serviciu referitoare la carantinarea unor persoane, pasager în camionul de transport marfă". 

Reţinerea celor 6 frontierişti s-a dispus în urma unei acţiuni declanşate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor în Punctul de trecere a frontierei Borş, împreună cu ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie, lucrători din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Cluj Napoca şi cu sprijinul procuraturii maghiare.

"S-a procedat la efectuarea unei percheziţii în cadrul Punctului, atât în clădirile administrative cât şi pe arterele destinate controlului de frontieră, pe sensul de intrare şi pe sensul de ieşire din ţară", se arată într-o informare transmisă de prim-procurorul adjunct al Parchetului, Gligor Sabău.

Contactați de BIHOREANUL, reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea au refuzat să facă orice declarație.

În urma descinderilor, cei 6 polițiști de frontieră au fost duși la sediul Parchetului pentru audieri, iar ulterior reținuți. 

Miercuri, anchetatorii intenţionează să propună Tribunalului Bihor arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor 6 poliţişti de frontieră.