Șase tineri prinşi că vindeau droguri la festivaluri sau evenimente cu circuit restrâns în Bihor au fost trimiși în judecată de DIICOT Oradea.

Potrivit portalului Tribunalului Bihor, este vorba despre Adrian Pogan, Iustin Bogdan, Nicolas Szlavik, Benedec Blahuţa, Vlad Şerban şi Nagy Akos, care au fost reţinuţi, în octombrie anul trecut, în urma unor percheziţii desfăşurate de poliţiştii Antidrog sub supravegherea procurorilor DIICOT Oradea.

Percheziţiile, după cum relata BIHOREANUL la vremea respectivă, s-au derulat în locuinţele a nouă tineri cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, acuzaţi că ar fi comercializat, în cursul anului trecut, comprimate de ecstasy, mefedronă, timbre LSD și cannabis către consumatori din municipiul Salonta, ori în urma participării la diferite festivaluri, evenimente cu circuit restrâns și petreceri „private”, organizate în Salonta și Oradea.

În timpul percheziţiilor, poliţiştii au ridicat arme albe, droguri, medicamente cu efect psihotrop, cântare de precizie, aparate de porţionat, care au fost confiscate. 

Ulterior, cinci dintre tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar doi au fost duşi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, cu propunere de arestare preventivă, solicitare care a fost, însă, respinsă.

Cercetările s-au prelungit până luna trecută, când procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a 6 persoane.

În cazul lui Adrian Pogan, anchetatorii au reţinut infracţiunile de trafic de droguri de risc, respectiv de mare risc, în formă continuată, operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată, respectiv deţinere de droguri de risc, în vederea consumului propriu.

Pentru Iustin Bogdan, acuzele sunt de trafic de droguri de risc, în formă continuată, operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive în formă continuată şi deţinere de droguri de mare risc şi de risc, în vederea consumului propriu.

Nicolas Szlavik e acuzat de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive în formă continuată, Benedec Blahuţa va răspunde pentru trafic de droguri de risc, operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată, în timp ce Vlad Şerban e acuzat de trafic de droguri de risc, deţinere de droguri de risc, în vederea consumului propriu, iar Nagy Akos de trafic de droguri de risc, în formă continuată, şi deţinere de droguri de risc, în vederea consumului propriu. 

Procesul va începe la Tribunalul Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!