Fraţii de la Centrul Creştin Salem, păstoriţi de Beniamin Teodor Ciuciui, se războiesc cu fraţii de la Biserica şi Liceul Betel, pentru o bucată de pământ. Un drum ce trecea prin curtea liceului a fost îngrădit, iar acum Primăria, care doreşte o cale de acces spre Centură, se vede nevoită să exproprieze o parcelă de la Salem, ca să nu micşoreze din spaţiul folosit de 1500 de copii.

De aici a început un adevărat circ creştin, cu manifestaţii şi comunicate, totul culminând cu un protest la şedinţa Consiliului Local. Aici pastorul Ciuciui şi-a găsit aliaţi în UDMR-işti, care se pare că n-ar fi deranjaţi dacă maşinile ar circula prin curtea Liceului Betel. Mă întreb dacă aveau aceeaşi atitudine în cazul unui drum care ar fi străbătut curtea Colegiului Ady Endre.

În spiritul iubirii aproapelui, domnul pastor a reclamat Primăria la DNA şi ameninţă că se duce până la CEDO. Ideea cu DNA-ul nu-i rea, poate cu ocazia asta procurorii vor verifica şi felul în care au ajuns aceste terenuri în posesia bisericilor. Este dreptul fiecăruia să se lupte pentru proprietatea sa, dar cu decenţă, mai ales când e vorba de nişte slujbaşi ai lui Dumnezeu care au primit pământ aproape moca de la Primărie.

Apoi, nu mi se pare corect ca cei de la Centrul Salem să aibă parte de tratament privilegiat. Dacă legea permite şi e în interesul oraşului să fie expropriaţi, trebuie să se supună. De ce ar avea mai multe drepturi un pastor decât un orădean de rând, care, pentru obţinerea unei autorizaţii de construcţie, trebuie să doneze Primăriei teren pentru drum, başca mai plăteşte şi taxele notariale?!

Citiţi pe aceeaşi temă şi articolele:

"Polemici în Consiliul Local: Centrul Salem a protestat împotriva desfiinţării drumului din curtea liceului Betel (FOTO)

Primarul Ilie Bolojan, acuzat că favorizează Biserica Penticostală Betel într-un conflict cu Centrul Creştin Salem (FOTO)