Patru persoane, între care Mihai Gabor, alias Grecu, şi finul său, Mihai Borciu, au fost reţinute, în noaptea de luni spre marţi, în urma unui scandal produs luni seară în comuna Sântandrei şi pornit, din câte se pare, după o dispută între soţiile celor doi. 

A pornit de la neveste

Potrivit surselor BIHOREANULUI, Evelina Gabor și Cătălina Borciu s-au întâlnit la un ABC, unde ar fi avut un schimb de replici. La un moment dat, în apărarea Cătălinei Borciu ar fi intervenit chiar fiica ei.

Disputa verbală, care s-a desfăşurat în faţa vânzătoarelor şi a camerelor de supraveghere din magazin, a continuat apoi afară, unde adolescenta ar fi fost luată de păr de soţia lui Gabor, care, enervată de situaţie, şi-a sunat soţul. Drept urmare, şi adolescenta şi-a apelat tatăl.

Întâlnirea dintre cei doi bărbați s-a transformat într-o bătaie în toată regula, în plină stradă, în zona centrală a localității, de faţă cu susţinători care, de o parte şi de alta, încercau să-şi ajute favoriţii, dar şi cu martori. Au fost prezenți inclusiv reprezentanţi ai Poliţiei Locale, ajunşi la faţa locului, care au încercat să-i liniștească, însă fără succes.

În timpul scandalului, care a fost înregistrat video chiar de fiica lui Mihai Borciu (video jos), se vede cum ambii combatanţi au pietre în mână, cum în apărarea lui Borciu sar doi angajaţi ai unei firme de pază, dar şi o tânără, angajată la firma lui Borciu. Imaginile mai arată cum Grecu se fereşte din calea lor, dar şi cum acesta din urmă îşi păcăleşte finul, cerând "o discuţie" după care, văzând că Borciu se apropie, încearcă să-l lovească cu pumnul. 

Patru persoane reținute

Bătaia, care a durat în jur de 5 minute, s-a terminat prost pentru cei doi combatanţi.

Luni seară, atât Mihai Gabor, cât şi Mihai Borciu au ajuns la sediul Poliţiei Bihor, împreună cu încă două persoane, George Mărcuş şi Bianca Crâşmar, cei patru fiind reţinuţi de polițiști pentru 24 de ore. 

"Trei bărbaţi şi o femeie au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, respectiv pentru loviri şi alte violenţe. Au fost implicaţi într-o altercaţie spontană pe o stradă din comuna Sântandrei, şi-au adresat ameninţări, s-au agresat şi s-au provocat reciproc la acte de violenţă, indignând opinia publică", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul-şef Alina Fărcuţa. 

La ora publicării acestei știri, toţi cei patru se află la audieri, la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, unde procurorul va decide dacă va dispune pe numele lor alte măsuri preventive. 

Deşi contactate de reporterul BIHOREANULUI, nici Evelina Gabor şi nici Cătălina Borciu nu au dorit să comenteze incidentul. 

Vezi mai jos filmarea scandalului. Atenție, conținut explicit, limbaj licențios!

Prieteni, neamuri, dușmani...

După cum BIHOREANUL a mai scris, cei doi afacerişti, pe vremuri apropiaţi, sunt în prezent în duşmănie. Pe fondul tensiunilor, în vara acestui an, casa familiei Gabor a fost vizată inclusiv de o tentativă de incendiere cu cocktailuri Molotov.

Concret, doi indivizi înarmaţi cu cocktailuri Molotov s-au apropiat de casa lui Grecu, însă au fost surprinşi de proprietar, care şi-a auzit câinele lătrând şi a ieşit. Atacatorii s-au speriat şi au fugit, lăsând în urmă sticlele, găsite ulterior de poliţişti, care bănuiesc că în spatele atacului ar fi Mihai Borciu şi cumătrul acestuia, Romulus Markovics, alias Romi Neguş.

Cei doi au şi fost chemaţi la Poliţie, li s-a propus inclusiv testarea la poligraf, dar au refuzat. Amândoi au negat implicarea în acest episod.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!