Un tânăr în vârstă de 29 ani din Tinca a fost plasat în arest la domiciliu, miercuri, şi este anchetat pentru lovituri cauzatoare de moarte în urma unui incident produs în noaptea de Anul Nou.

Ionuţ Szilagyi se afla într-un local din comună, unde a avut o altercaţie cu un consătean în vârstă de 22 ani. Cei doi s-au îmbrâncit, iar victima a fost împinsă şi a căzut pe scări, lovindu-se la cap. Băiatul a ajuns la spital, unde a murit 10 zile mai târziu. 

Într-un comunicat transmis pe marginea cazului de prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Gligor Sabău, se arată că incidentul s-a produs în zorii zilei de 1 ianuarie, în jurul orei 3, în restaurantul firmei Omnium din Tinca, situat în centrul comunei.

Cei doi tineri s-au luat la ceartă în preajma scărilor de acces în incinta restaurantului. Împinsă de Szilagyi, victima şi-a pierdut echilibrul, căzând la baza scărilor unde s-a lovit la cap.

Băiatul rănit a ajuns la spital cu traumatism cranio-cerebral şi hematom subdural acut. În timpul internării, însă, starea lui s-a complicat din cauza unei bronhopneumonii, iar în data de 10 ianuarie a murit.

O zi mai târziu, Ionuţ Szilagyi a fost reţinut pentru 24 de ore, iar joi a fost prezentat la Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare la domiciliu pentru 30 de zile, măsură care a fost admisă. 

Potrivit portalului instanţei, în caz mai sunt cercetate încă două persoane, în calitate de suspecţi, cu care Ionuţ Szilagyi a primit interdicţie să comunice.

"În caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive", se menţionează în soluţia care nu este definitivă, Szilagyi având posibilitatea să o conteste la Curtea de Apel Oradea.