Un tânăr de 18 ani din Bihor este cercetat pentru săvârșirea infracţiunii de „loviri sau vătămări cauzatoare de moarte în condiţiile stării de provocare”, după ce, în noaptea de luni spre marți, i-a tras un pumn unui bărbat de 47 de ani, acesta din urmă căzând și lovindu-se cu capul de asfalt.

Victima a decedat ca urmare a fracturii craniene, se arată într-un comunicat trimis marți de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

Evenimentul tragic s-a petrecut marți, în jurul orei 00.15, în localitatea Lugașu de Sus din comuna Lugașu de Jos, unde tânărul şi victima sa au avut o dispută verbală care a degenerat. Băiatul l-a lovit cu pumnul în faţă pe bărbatul de 47 ani, care s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabilă a drumului comunal 168, lovindu-se puternic de asfalt în zona occipitală. „Acest fapt ce i-a cauzat insuficienţă cardiorespiratorie acută consecinţa fracturii craniene cu hemoragie şi contuzie meningo-cerebrală, leziuni ce au condus la decesul victimei”, se spune în informarea procurorilor.

Potrivit anchetatorilor, tânărul s-a aflat „sub stăpânirea unei puternice tulburări determinate de acţiunile provocatoare ale victimei”, pentru că bărbatul l-a înjurat şi pe tânăr, şi pe membrii familiei acestuia, „aducând în acest mod atingere gravă demnităţii persoanei”. Tulburarea tânărului a fost determinată și de „ameninţarea inculpatului de către victimă cu acte de violenţă prin manevrarea de către acesta din urmă a unui obiect contondent dur (hamfău metalic)”, mai arată procurorii.

De altfel, în urma cercetărilor pe care procurorii le-au efectuat cu sprijinul poliţiştilor de la Serviciul de Investigaţii Criminale Bihor, aceştia au decis să ia o măsură preventivă neprivativă de libertate faţă de băiat, care a fost plasat, în sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, cu interdicţia de a părăsi judeţul fără încuvinţarea procurorului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!