Doi tineri din satul Ioaniş, comuna Finiş, au fost arestaţi şi sunt anchetaţi pentru ultraj contra bunelor moravuri, distrugere respectiv deţinere şi uz nelegal de armă neletală, după ce s-au încăierat în clubul Eldorado din localitate, iar unul dintre ei a tras cu pistolul spre local.

Scandalul a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3 dimineaţa, fiind sesizat prin 112 de administratorul localului. "Administratoarea localului a sesizat prin 112 că în faţa localului se trag focuri de armă, fiind distrus geamul de la club", a declarat pentru BIHOREANUL comisarul şef Remus Indrei, şeful Poliţiei Beiuş.

Bătăuşii sunt doi localnici, chiar veri, Antoniu Marcel Avram, 24 ani, şi Călin Andrei Gabor, 21 ani, care, din primele cercetări, băuţi fiind, s-au luat la bătaie în club, iar apoi, când li s-a cerut să iasă, au continuat scandalul şi în faţa localului.

"Atenţionaţi de administratoarea localului că vor sfârşi la Poliţie, unul dintre bătăuşi a plecat până acasă şi s-a întors cu un pistol cu care a tras nimerind sticla uşii de la intrare", a explicat Indrei.

În final, sperând că vor scăpa de dosarul penal, cei doi au solicitat un echipaj medical care i-a transportat la spital însă nefiind răniţi grav, au fost externaţi în aceeaşi zi. "Duminică, poliţiştii Secţiei 2 de Poliţie Rurală, care fac ancheta în caz, au ridicat pistolul folosit în timpul scandalului, găsind şi tubul de la cartuşul cu care s-a tras. Luni cei doi tineri au fost chemaţi pentru declaraţii şi reţinuţi pentru 24 de ore în Arestul Poliţiei Bihor", a mai spus şeful Poliţiei Beiuş.

O zi mai târziu, Avram şi Gabor au fost prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş şi la instanţa de judecată care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 20 de zile.