Două persoane au ajuns la spital, joi seara, după ce două familii de ţigani s-au luat la bătaie cu pumni şi cuţite pe o stradă din apropierea Parcului Ţăranilor din Oradea. A fost nevoie de intervenţia mai multor echipaje ale Poliţiei municipiului şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale la aplanarea scandalului, iar 5 persoane au fost conduse la audieri.

Din primele informaţii, altercaţia s-a produs pe strada Mărăşeşti şi ar fi pornit din pricina unei fete. În bătaia care s-a lăsat cu răniţi şi geamuri sparte au fost implicate cel puţin 7 persoane. Victimele sunt doi bărbaţi, care fost transportaţi la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean Oradea cu diverse răni, unul dintre ei având şi leziuni provocate prin tăiere. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, incidentul a fost semnalat la numărul de urgenţă 112 la ora 19.40. "Altercaţia a fost aplanată cu operativitate de poliţiştii orădeni împreună cu poliţiştii de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale. Urmează ca, în funcţie de gravitatea leziunilor suferite de cele două persoane transportate la spital, să fie făcută încadrarea juridică a faptei. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea împrejurărilor şi cauzelor producerii evenimentului", a declarat, joi seara, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor. 

Conform aceleiaşi surse, în prezent 5 persoane sunt audiate deja la sediul Poliţiei municipiului. 

În jurul orei 21.20, în zona în care a avut loc scandalul încă se mai aflau echipaje ale Poliţiei şi ale Jandarmeriei.

Vecinii celor două familii susţin că nu e primul scandal provocat de aceştia. În urmă cu aproximativ 5 ani, aceştia s-au luat la bătaie cu topoarele, avariind şi maşina unor vecini. 

UPDATE. Bătăuşi la Parchet

În urma audierilor făcute joi seară de poliţişti, cercetările în cazul altercaţiei au fost preluate de Serviciul de Investigaţii Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, ancheta se desfăşoară pentru infracţiunea de tentativă de omor.