Patru bărbaţi din Bihor au fost reţinuţi pentru 24 de ore, joi, iar în prezent sunt cercetaţi în stare de libertate după ce, în noaptea de miercuri spre joi,  au provocat un scandal pe drumul judeţean 764, în satul Călăţea din comuna Aştileu, unde s-au luat la bătaie cu alţi trei bărbaţi, iar apoi au încercat să scape, fugind cu două maşini. 

Scandalul a fost reclamat la poliţie după miezul nopţii de miercuri spre joi, prin numărul de urgenţă 112 iar la faţa locului au pornit, imediat, echipaje de la Secţiile Rurale Tileagd şi Borod. În urma mobilizării, la 10 minute de la apel, echipajele au şi găsit maşinile cu care fugiseră agresorii, oprindu-le, în trafic, în comuna Aştileu. 

În maşini se aflau în total opt persoane dintre care, în urma audierilor, patru au fost reţinute. Este vorba despre doi bărbaţi de 23 respectiv 28 de ani, din comuna Vârciorog, un bărbat de 30 de ani, din comuna Tileagd şi un altul de 22 de ani, din comuna Vadu Crişului. "Respectivii sunt bănuiţi că, pe 16 iulie, în jurul orei 00.10, ar fi tulburat ordinea şi liniştea publică, prin aceea că ar fi agresat un tânăr de 21 de ani, din comuna Măgeşti, un bărbat de 43 de ani, din comuna Vadu Crişului şi un altul de 31 de ani, din comuna Aştileu, cu care au avut o altercaţie spontană", se precizează într-un comunicat transmis, vineri de Biroul de presă al Poliţiei Bihor. 

De asemenea, în cadrul altercaţiei, autoturismul bărbatului de 43 de ani a fost avariat uşor de doi dintre agresori, care au început s-o lovească cu picioarele.

Sursele BIHOREANULUI spun că bărbaţii au băut împreună iar la un moment dat, pe fondul consumului de alcool, s-au luat la ceartă care, apoi, a degenerat în bătaie. 

În final, cei 4 bătăuşi au dormit în Arestul Poliţiei Bihor şi s-au ales cu dosare penale pentru lovire sau alte violenţe, tulburarea ordinii și liniștii publice şi distrugere. Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Aleşd sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleşd.