Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Oradea au dispus, miercuri, reţinerea pentru 24 de ore a unui ofiţer din cadrul Poliţiei Bihor, sub suspiciuni de corupţie.

Comisarul Florian Rob, şeful Secţiei 9 Poliţie Rurală Ciumeghiu, este anchetat de procurorii DNA pentru că ar fi pretins de la doi hoţi bani şi favoruri sexuale în numele şi beneficiul unor judecători de la Curtea de Apel Oradea, care ar fi urmat să le "rezolve" procesul.

Surse judiciare au declarat BIHOREANULUI că poliţistul ar fi cerut 1.000 de euro, sumă care să fie împărţită la doi dintre cei trei judecători ai completului care judeca procesul, iar în numele celui de-al treilea a pretins ca fiica unuia dintre hoţi să se culce cu el.

Florian Rob a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unui comunicat făcut public, miercuri, de Biroul de presă al DNA, faptele s-au petrecut în iarna anului 2011. "La sfârşitul anului 2011 - începutul lui 2012, inculpatul Rob Florian a pretins de la două persoane denunţătoare suma de 1.000 euro şi alte foloase nepatrimoniale pentru o altă persoană. În schimb, acesta a lăsat să se înţeleagă că îşi va exercita influenţa asupra judecătorilor ce compuneau completul învestit cu judecarea recursului într-o cauză penală în care cele două persoane erau inculpate, astfel încât să pronunţe o hotărâre cu pedepse mai blânde faţă de cele ce fuseseră aplicate de instanţa de fond", se specifică în comunicat.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie a Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Florian Rob este poliţist din 1995 şi până anul trecut a lucrat ca ofiţer la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, a declarat că anterior el fusese încadrat la Poliţia Municipiului Oradea, iniţial la Biroul de Ordine Publică, iar apoi la Biroul de Investigaţii Criminale, până în 2008, la conducerea secţiei de Poliţie Rurală aflându-se din 2012.

Interpelat despre acuzaţiile care îi sunt aduse ofiţerului, şeful Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa, a refuzat să facă vreun comentariu.