În Consiliul Local, şedinţa şi scandalul! Liniştea întâlnirii de joi, în care majoritatea punctelor de pe ordinea de zi au fost votate pe bandă rulantă, a fost tulburată la încheierea lucrărilor de preşedinta Uniunii Artiştilor Plastici Bihor, Vioara Bara.

Pictoriţa i-a reproşat primarului Ilie Bolojan, pe un ton ridicat, că a canalizat toate fondurile oraşului către asfaltări şi construcţia de poduri ignorând domeniul culturii. "Domnule primar, sunteţi mediatizat în toată ţara drept cel mai grozav primar! Aţi făcut într-adevăr enorm pentru acest oraş, ceea ce nimeni nu a putut să facă... V-am admirat foarte mult, dar din păcate am simţit că vreţi să ne luaţi toate spaţiile şi să ne aruncaţi la gunoi!", a acuzat preşedinta UAP.

Manelizarea Cetăţii

Bara a spus că uniunea de creaţie plăteşte anual taxe pe sediul din strada Republicii în valoare de 7.800 lei, în vreme ce alte asociaţii similare din ţară beneficiază de la administraţiile locale de sediu gratuit.

"Am vrut să punem un bancomat în sediu, ca să mai scoatem un ban, ca să putem plăti taxe şi chirie, nu ni s-a permis!", a spus pictoriţa.

Vioara Bara a acuzat municipalitatea că intenţionează să scoată UAP inclusiv din spaţiul din deţinut în incinta Cetăţii. "Nu ni s-a mai reînnoit contractul cu Cetatea. Cetatea aceasta atât de frumoasă va fi o cetate de nunţi, manele şi alte chestii de divertisment cultural", a acuzat Bara.

"Declar şedinţa închisă!"

Cum intervenţia artistei a durat mai bine de un sfert de oră, consilierii locali au început să îşi piardă răbdarea. Preşedintele de şedinţă, Camelia Dulca, i-a cerut să sintetizeze. "Aţi spus că veţi veni cu propuneri. Vă rog să le prezentaţi pe scurt", a cerut Dulca.

Cum, extrem de pornită, Bara nu a reuşit să îşi spună revendicările în clar, Dulca a pus capăt dezbaterilor. "Declar şedinţa închisă!", a spus consiliera. Consilierii locali s-au ridicat de la masa de şedinţă, preşedinta UAP rămânând să se plângă reprezentanţilor UDMR.

Bara este la cea de-a doua apariţie în Consiliului Local după ieşirea din 14 iunie. Pictoriţa a dat de înţeles că va participa la toate şedinţele aleşilor locali, până când aceştia vor găsi de cuviinţă să sprijine UAP.