Doi fraţi cu vârste de 31 și 39 de ani au fost arestaţi preventiv, deocamdată pentru o perioadă de 15 zile, după ce, în noaptea de Înviere, în timp ce participau la un priveghi în curtea bisericii baptiste din Salonta, s-au luat la bătaie cu un bărbat şi l-au înjunghiat pe un altul. Victima bătută a ajuns la spital în stare gravă şi este în comă.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, incidentul s-a produs în noaptea de 1 spre 2 mai, în urma unui conflict spontan. 

După cum a aflat BIHOREANUL, agresorii sunt Farkas Alexandru, 39 de ani, și Farkas Dacian, 31 de ani. Cei doi se aflau în curtea bisericii baptiste din municipiul Salonta la priveghiul unei rude care murise de Covid.

Una dintre victime, un bărbat în vârstă de 37 ani, rudă îndepărtată cu ei, venise în stare de ebrietate şi a început să vocifereze în timpul slujbei religioase. Enervaţi că omul "perturba solemnitatea slujbei", după cum spun anchetatorii, cei doi au ieşit şi s-au întors înarmaţi, unul cu o furcă, iar celălalt cu o rangă metalică, şi l-au luat la bătaie pe scandalagiu, dar şi pe sora acestuia, care a sărit să-l apere. 

Ca şi cum asta n-ar fi fost de ajuns, "cu contribuţia morală" a lui Farkaş Dacian, Farkas Alexandru a luat un cuţit şi a înjunghiat o altă persoană, "în zona feţei şi a toracelui". 

Toate cele trei victime au ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean de Urgență Oradea, însă doar persoana bătută a rămas internată, fiind în stare extrem de gravă, după cum spune şeful UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea. "Avea multiple fracturi la nivelul capului şi toracelui. În prezent se află internat la Secţia de Terapie Intensivă", a explicat medicul. 

Sora bărbatului bătut, care avea mâna fracturată, şi bărbatul înjunghiat au refuzat internarea.

Fraţii Farkas au fost reţinuţi, duminică, iar o zi mai târziu, la solicitarea procurorului Cristian Ardelean, cel care coordonează ancheta, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor a emis pe numele lor mandate de arestare pentru 15 zile, sub acuzația de tentativă de omor calificat, măsură pe care aceştia o mai pot contesta la Curtea de Apel Oradea.