Scandal în polo-ul românesc! Mai multe cluburi, printre care şi cele orădene, afiliate la Federaţia Română de Polo, contestă felul în care s-au desfăşurat alegerile pentru noua conducere a forului poloistic românesc, care au avut loc în cadrul Adunării Generale din data de 20 februarie.

Prezenţi la faţa locului, unde au avut posibilitatea să voteze, dar şi să candideze, dacă şi-ar fi dorit, Ionel Bungău, directorul clubului Crişul, şi Dorin Roşca, reprezentantul clubului CSM Oradea, s-au declarat profund dezamăgiţi de felul cum s-au desfăşurat alegerile.

"Şedinţa a început cu prezentarea raporturilor de activitate pe anul precedent. Trebuie spus că din toate obiectivele avute, vechea conducere a Federaţiei nu şi-a îndeplinit niciunul, iar în atari condiţii nu înţeleg de ce nu şi-a prezentat demisia! În afară de preşedintele Liviu Răducanu, care şi-a prezentat-o totuşi, chiar la final de mandat, ceilalţi nu şi-au prezentat-o, ba mai mult, îi regăsim şi-n noua structură de conducere", a declarat indignat Ionel Bungău.

Directorul clubului Crişul a candidat şi el, pe post de vicepreşedinte, dar a fost eliminat în turul II. Acesta contestă însă procedura alegerii. Ionel Bungău nu înţelege cum cluburi care nu au activitate au dreptul la vot. "Sunt cluburi de care nimeni nu a auzit. Noi ne ştim, nu am auzit până acum de cluburi precum cel din Lehliu Gară, care nu au nicio activitate, sau cum sunt Polo Club Tg. Mureş sau Universitatea Cluj şi altele. Acestea sunt cluburi fictive. Mai mult, nu înţeleg cum pentru Universitatea Cluj a putut vota Deacu George, antrenor al Stelei, pentru Karma Bucureşti, Petre Popescu, tot de la Steaua. Este clar că au fost jocurile Stelei. Noi suntem nemulţumiţi total de ce s-a întâmplat şi o să contestăm la minister organizarea acestor alegeri", a precizat Bungău.

De altfel, marţi, el s-a aflat la Bucureşti, unde a depus o contestaţie la ministrul Tineretului şi Sportului, semnată şi de reprezentanţii altor cluburi nemulţumite de felul cum au avut loc alegerile de la Federaţia de Polo. Alături de Crişul Oradea, cer repetarea alegerilor CSM Oradea, Sportul Studenţesc, Corona Braşov, CSM Cluj şi AMEFA Arad.

"La Adunarea Generală a fost prezent şi ministrul Marius Dunca, cel care a început prin a felicita clubul CSM Oradea pentru performanţa din cupele europene, dar şi Crişul Oradea pentru felul cum domină polo-ul juvenil românesc. Cu toate acestea, cu toate că în plan sportiv suntem la înălţime, niciun reprezentant al cluburilor din Oradea nu s-a regăsit în noua conducere a Federaţiei. Ce este şi mai interesant este faptul că, dacă au fost reprezentanţi ai unor cluburi care nu au activitate şi au putut vota, în schimb, un club orădean, Progress, care participă în competiţii oficiale, nu a putut vota, pe motiv că fost înfiinţat în 2016", a mai adăugat Ionel Bungău.

Acesta susţine că un alt paradox s-a înregistrat la şedinţa de alegeri a Federaţiei Române de Polo, când au fost respinşi candidaţi, pe motiv că nu au depus la dosar "o hârtie prin care să declare că sunt de acord să candideze". Printre cei respinşi astfel s-a numărat şi arbitrul orădean Adrian Alexandrescu, dar, se pare, şi antrenorul Cornel Gordan.

În urma alegerilor, noul preşedinte al FR Polo a fost desemnat Călin Găvruş, vicepreşedinţi - Florian Niţă şi Mihai Ragea (care au făcut parte şi din vechea conducere), iar membri - Bogdan Cojocaru, Fulop Tamaş, Gelu Lisac şi Răzvan Păltinean.

"După cum se poate observa, numai nume care au sau au avut legătură cu Steaua sau sunt apropiate acestui club", a mai comentat directorul CS Crişul, care, după ce s-a consultat cu reprezentanţii celorlalte cluburi nemulţumite de felul cum s-au desfăşurat alegerile, a ameninţat că dacă nu se vor repeta aceste alegeri, "se poate ajunge să ne retragem din competiţii".