Mai multe echipaje de poliţişti şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale au descins, în noaptea de miercuri spre joi, pe strada Lacul Roşu din cartierul Rogerius pentru a verifica o sesizare primită pe numărul unic 112, conform căreia doi tineri ar fi scos armele la un alt tânăr, cu care intraseră într-un conflict.

Sesizarea s-a confirmat, însă doar în parte. Surse judiciare au declarat BIHOREANULUI că poliţiştii i-au găsit pe cei doi "pistolari", Lucian Blaga, 22 ani, din Nojorid şi Călin Ştef, 26 ani, în faţa unui local, unul având o puşcă, iar celălalt un pistol.

"Cele două arme au fost ridicate, însă din primele verificări sunt arme neletale, cu muniție de plastic. Ambele au fost ridicate pentru expertizare", a declarat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor, subcomisarul Alina Dinu. 

Blaga și Ștef au fost ridicaţi de mascaţi şi conduşi la sediul Poliţiei, iar joi şi în faţa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, unde sunt cercetaţi pentru port de arme albe, ultraj contra bunelor moravuri respectiv tulburarea liniştii şi ordinii publice.