Un număr de 15 persoane din Tileagd şi Aleşd s-au ales cu dosare penale, după o bătaie iscată, joi, între membrii unor clanuri ţigăneşti din Aleşd şi Tileagd.

Scandalul a izbucnit în apropierea pieţei din oraş, unde romii veniseră la târgul săptămânal, iar în timpul altercaţiei bătăuşii s-au folosit de pietre, bâte şi o furcă luată de la un comerciant.

Incidentul s-a lăsat şi cu câteva maşini distruse (foto: www.alesdonline.ro), scandalagiii spărgând parbrizul unei maşini şi rupând oglinda alteia.

În final, altercaţia a fost aplanată de un echipaj al Poliţiei Aleşd, care a sosit în scurt timp la faţa locului, i-a ridicat bătăuşi şi i-a condus la sediul instituţiei.

"Cele 15 persoane au fost identificate ca fiind localnici din Aleşd şi Tileagd, iar în urma incidentului li s-au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere şi furt, cea din urmă la reclamaţia comerciantului căruia i-au luat furca", a declarat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu.

Potrivit aceleiaşi surse, una dintre persoanele implicate în altercaţie a fost transportată la spital, însă leziunile suferite nu i-au pus viaţa în pericol.