Biroul viceprimarului din Braşov a fost mutat în cimitir, printre morminte, iar decizia ieșită din comun a fost luată chiar de edilul municipiului, conform Digi24.ro.

Între primarul USR Allen Coliban şi viceprimarul liberal Sebastian Rusu există tensiuni încă din 2020, când cei doi și-au preluat funcțiile. 

La Brașov sunt 12 consilieri USR, 11 liberali și 4 PSD. Dat fiind că PSD a format alianță cu PNL, propuneri considerate importante de Allen Coliban nu au trecut la vot.

Conflictul a luat amploare la şedinţa de consiliu local de pe data de 31 octombrie, în care edilul oraşului ar fi cerut demiterea viceprimarului. Majoritatea din consiliu a decis mutarea punctului de pe ordinea de zi la finalul ședinței, când consilierii PNL și PSD au părăsit sala și nu a mai existat cvorum.

Recent, arată sursa citată, primarul l-a informat printr-o înştiinţare electronică pe Sebastian Rusu că acestuia din urmă îi sunt retrase toate atribuţiile, în afară de gestionarea cimitirului, şi că biroul lui va fi mutat într-o clădire din Cimitirul Municipal din Braşov.

Despre acţiunea edilului, viceprimarul a spus că este "un abuz flagrant de putere şi un atac direct, bazat pe orgolii personale, nimic altceva decât o continuare a răzbunării primarului faţă de mine. Restrângerea accesului unui viceprimar la propriul birou în cadrul primăriei sub pretextul unor critici deschide calea către practici autoritare şi totalitare, în care dorinţa unui singur individ devine criteriul de administrare a resurselor publice", a acuzat Rusu, conform Bună ziua Braşov

Chiar dacă Sebastian Rusu ar fi trebuit să se prezinte la biroul de la Cimitirul Municipal încă de vineri, el are atribuții de primar în absența edilului șef, așa cum a decis Consiliul Local. Cum primarul este plecat în delegație la Barcelona, Rusu îi poate ocupa, vineri, biroul, scrie adevarul.ro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!