A fost scandal, marţi, la Oficiul poştal din oraşul Săcueni, după ce mai multe femei sosite să ridice alocaţiile copiilor au forţat poarta laterală a unităţii, folosită pentru manipularea valorilor. Funcţionarii au fost obligaţi să le pulverizeze cu spray lacrimogen ca să le oblige să iasă, iar poliţiştii au pornit o anchetă în caz.

Haos la alocaţii

Incidentul a fost semnalat de un cititor al BIHOREANULUI, nemulţumit de lipsa de organizare din oficiul poştal în zilele în care acolo se distribuie alocaţiile copiilor.

„Poştaşul nu merge în toate zonele din oraş şi nu merge nici în colonia de romi. Multe mămici, cum este şi sora mea, sunt obligate să ridice alocaţia de la Oficiul poştal, unde alocațiile de stat sunt distribuite, lunar, în data de 15", a explicat cititorul, care a trimis şi o înregistrare video din care se vede rândul lung de femei care aşteaptă în faţa Oficiului poştal.

El a adăugat: "Problema e că toate femeile sunt ţinute afară, multe gravide, iar înăuntru sunt lăsate câte două-trei persoane. Câteodată, înăuntru se află şi un bulibaşă din colonie, fără nicio calitate, care le alege pe cele care să intre şi primeşte bacşiş de la unele dintre femei".

Cu spray-ul lacrimogen

Mai grav, spune tot el, e că după ce distribuie banii la 15-20 de mămici, funcţionarele ies şi spun mulţimii că banii s-au terminat şi să revină peste o zi sau două.

Marţi, situaţia de degenerat tocmai fiindcă, de teamă că vor rămâne fără bani, un grup de femei au vrut să intre peste rând, iar una dintre funcţionare a scos un spray lacrimogen şi le-a pulverizat, obligându-le să se retragă.

„Au fost în zonă femei gravide cărora li s-a făcut rău. Nu mi se pare normal ce se întâmplă. Este o bătaie de joc. Dacă ar fi adus întreaga sumă necesară pentru plata alocaţiilor, nu s-ar fi ajuns aici. Trebuie să se schimbe ceva, că așa nu se mai poate!”, a povestit bărbatul.

Se fac cercetări

Sesizaţi despre incident, reprezentanţii Poliţiei Bihor au confirmat, marţi după-amiaza, „asaltul” mămicilor asupra oficiului poştal din Săcueni, despre care, în mod bizar, susţin că au aflat de la reporterul BIHOREANULUI, pentru că nu a fost reclamat de funcţionarele unităţii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, în timp ce mai multe femei din localitate erau adunate în fața oficiului poștal pentru a încasa alocațiile copiilor, un grup de aproximativ cinci femei ar fi forțat poarta laterală a instituției, care nu este accesibilă publicului și care este folosită pentru manipularea de valori.

„În acel moment, un angajat al Poștei ar fi folosit sprayul iritant - lacrimogen din dotare, în aer liber, pentru a împiedica pătrunderea acestora în spațiul respectiv, care era interzis accesului publicului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Cercetările în caz sunt continuate, a mai spus Fărcuţa, „pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care s-a produs evenimentul”.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!