Scandal nemaiîntâlnit la instituţia ce reprezintă Guvernul în teritoriu. Potrivit subprefectului Cristian Bitea, prefectul Gavrilă Ghilea a ordonat jandarmilor care păzesc clădirea Prefecturii să nu-i mai permită accesul în imobil!

"De lunea trecută (n.r. - 4 iulie) nu mai pot intra în sediul instituţiei unde lucrez, din cauza unui ordin pe care domnul prefect Gavrilă Ghilea l-a dat jandarmilor de la poartă. Toată săptămâna trecută am încercat să mă prezint la serviciu, însă jandarmul mi-a explicat că nu are voie să mă lase şi să nu mă supăr pe el, pentru că are doi copii şi nu vrea să-şi piardă locul de muncă", a declarat luni BIHOREANULUI subprefectul Cristian Bitea.

"Pe data de 7 iunie, domnul prefect Gavrilă Ghilea a modificat organigrama instituţiei şi mi-a retras atribuţiile. Apoi, în ziua următoare, m-am trezit că a repartizat în biroul meu doi funcţionari. Următoarea mutare a fost că nu mi s-a mai permis deloc accesul în instituţie", a mai spus subprefectul.

Bitea a afirmat că nu cunoaşte motivul pentru care prefectul a luat aceste "decizii ilegale", însă presupune că e vorba de o reglare de conturi în PDL.

Reglare de conturi în PDL

"Nu ştiu precis ce anume l-a determinat să ia decizii ilegale, pot doar bănui. Anul trecut, când existau doi subprefecţi şi un post trebuia desfiinţat, domnul prefect l-a preferat pe domnul Sarkadi Zsolt (n.r. - propus de UDMR) şi ar fi vrut să rămână subprefect. Secretarul general de atunci al partidului (n.r. - Vasile Blaga) s-a opus, iar acum, pentru că nu mai este secretar general la partid, probabil domnul Ghilea crede că are mână liberă să mă înlăture", a declarat Cristian Bitea.

Subprefectul a precizat că a informat conducerea Guvernului şi a Ministerului Administraţiei şi Internelor cu privire la situaţia explozivă din cadrul Prefecturii Bihor. "Am anunţat Guvernul şi pe ministrul de Interne, iar acum aştept reacţia", a spus Bitea.

După cum se ştie, atât subprefectul Cristian Bitea, cât şi prefectul Gavrilă Ghilea provin din PDL, unde primul a fost, până la finele anului 2008, preşedinte al organizaţiei de Tineret Bihor, iar cel de-al doilea vicepreşedinte al filialei judeţene.

Până la ora transmiterii acestor informaţii, prefectul Gavrilă Ghilea nu a putut fi contactat, pentru a răspunde declaraţiilor lui Cristian Bitea.