Tribunalul Bihor a dispus, vineri seară, arestarea lui Alexandru Gabor, tânărul de 19 ani din satul Măgura, comuna Pietroasa, cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş pentru ultraj asupra unor poliţişti şi ultraj contra bunelor moravuri.

Gabor a fost reţinut de procurori joi seară, pentru 24 de ore, şi prezentat vineri Judecătoriei Beiuş cu propunere de arestare preventivă, solicitare respinsă de instanţă ca neîntemeiată, pe motiv că faptele tânărului nu prezintă pericol pentru ordinea publică şi pot fi cercetate cu acesta în stare de libertate.

Soluţia a fost atacată, prin recurs, de procurori, iar procesul s-a reluat vineri seară la Tribunalul Bihor, unde solicitarea Parchetului Beiuş a fost admisă, iar Alexandru Gabor a fost arestat pentru 29 de zile.

Tânărul de 19 ani este acuzat că, joi seară, băut fiind, a luat la bătaie un fost consilier PDL din Pietroasa, Vasile Jurcă, iar apoi, când victima sa a cerut ajutor prin 112, a atacat şi poliţiştii sosiţi la locul incidentului, ameninţându-i cu moartea, lovindu-i cu pumnii şi picioarele şi rupându-le uniformele.

Potrivit certificatului medico-legal, leziunile provocate agenţilor Nicolae Ţigan şi Silviu Mortan necesită cel puţin 3-4 zile de îngrijiri medicale pentru a se vindeca.