Orădeanul care, vineri seară, a lovit cu intenţie 3 autoturisme, dintre care două de poliţie, a fost prezentat, sâmbătă, Judecătoriei Oradea de procurorii orădeni, care au solicitat arestarea lui sub acuzaţia de ultraj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, respectiv refuz de a se supune la recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În faţa judecătorului, Ivanov nu a recunoscut niciuna din faptele care îi erau imputate. Bărbatul a declarat că nu a agresat poliţiştii şi mascaţii, ci, din contră, el a fost cel bătut, iar maşinile le-a lovit din greşeală întrucât era încălţat în şlapi şi i-a alunecat piciorul de pe ambreiaj.

Ivanov a negat şi faptul că ar fi fost băut, susţinând că nu a refuzat să se supună recoltării de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, ci a cerut ca, întâi, ca poliţiştii să-i aducă un avocat.

În urma dezbaterilor, instanţa a dispus arestarea bărbatului pentru o perioadă de 29 de zile.

"Nu pot fi trecute cu vederea circumstanţele în care s-au comis faptele şi anume, şi anume faptul că inculpatul le-a comis pe timp de zi, în plină stradă, distrugând practic trei autovehicule, arătând o totală ignoranţă faţă de ceea ce înseamnă un agent de poliţie. Pe de altă parte, astfel de fapte au luat o amploare deosebită în ultima perioadă, organele de politie sunt lipsite de respectul cuvenit, iar luarea doar a unor măsuri restrictive de libertate faţă de cei bănuiţi că le-au comis ar crea impresia făptuitorilor că pot persista în încălcarea legii fără să li se întâmple aproape nimic", a explicat soluţia luată judecătorul Şerban Rareş.

Decizia nu este definitivă, căci a şi fost atacată de scandalagiu, prin recurs, care se va judeca la Tribunalul Bihor.

Constantin Ivanov, patronul unei firme orădene de închirieri utilaje, a fost reţinut vineri seară de poliţişti după ce, băut la volanul unei camionete, a lovit trei autoturisme dintre care două erau ale poliţiştilor. Incidentul s-a petrecut, vineri, în jurul orei 7 seara. Bărbatul de 40 ani s-a urcat băut la volanul unei camionete căreia i-a scos plăcuţele de înmatriculare, a condus până la blocul în care se află şi locuinţa fostei sale concubine unde i-a lovit acesteia maşina.

Citiţi întreaga poveste în articolul "Mort de beat şi supărat că a fost părăsit de iubită, un orădean a buşit maşina femeii, dar şi două maşini de Poliţie! (FOTO)"

Citeşte cum comentează Bihorel situaţia, pe www.bihorel.ro!