Vatmanul orădean S.I., în vâstă de 42 de ani, a fost bătut miercuri seară la capătul liniei Nufărul de către un tânăr a cărei identitate a rămas necunoscută. Conform unui comunicat al OTL conflictul a pornit de la un incident minor petrecut în zona staţiei de tramvai de la bisericuţa din Nufărul.

"La ora 23:10, după ce călătorii din tramvaiul cu numărul 18-118 au coborât la staţia Ciheiului, garnitura s-a pus în mişcare în direcţia Nufărul. La trecerea de pietoni de după intersecţie, un pieton, deranjat de faptul că tramvaiul a mărit viteza după ce acesta a traversat dinspre McDonald's către partea opusă a străzii, s-a oprit în loc înjurându-l pe vatman", se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii OTL povestesc că tânărul a alergat după tramvai şi l-a căutat pe vatman la capătul liniei ca să îl bată. "Victima coborâse din tramvai şi, din câte am înţeles, discuta cu o colegă când un tânăr l-a lovit prin surprindere cu pumnul în faţă. Colega a sunat la Poliţie. Un echipaj a venit imediat. Omul, însă, nu a mai putut fi prins pentru că a fugit de la faţa locului şi a dispărut undeva în zona străzilor Constantin Nottara şi Coreea", a declarat pentru BIHOREANUL, directorul OTL Csuzi Istvan.

Directorul şi-a manifestat îngrijoarea faţă de actele de agresiune petrecute împotriva angajaţilor OTL. "Aproape că nu este an în care să nu aibă loc unul sau două incidente de acest gen. În urmă cu câteva luni un grup de tineri care s-au luat cu maşina după tramvai şi l-au agresat pe vatman în zona parcului din Piaţa 1 Decembrie, iar în urmă cu un an şi jumătate, în zona pieţei Rogerius, cineva a lovit cu palma un vatman pe motiv că merge prea încet", a spus directorul OTL.

Csuzi Istvan este de părere că, deşi nu vor putea proteja direct angajaţii OTL în faţa agresorilor, montarea de camere de luat vederi pe mijloacele de transport în comun ar putea descuraja actele de violenţă împotriva şoferilor şi vatmanilor.