După cum se comportă premierul Victor Viorel Ponta, nu ştiu dacă are cartea de muncă la Palatul Victoria din Bucureşti sau în Toronto, la sediul Gabriel Resources. Ori Ponta a fost "sensibilizat", ori e de-a dreptul prost. Prost Premier.

În vreme ce noi luăm redevenţe de 6%, negrii ăia fraieri din Congo primesc de la aceeaşi firmă 25%. În cazul acesta cine e cu belciuge-n nas şi pene-n cur? Africanii sau patrihoţii care ne conduc? Faptul că suntem trataţi ca o colonie se vede din şantajul asupra Parlamentului la care s-a pretat un directoraş de la Gabriel Resources. Mă miră şi tăcerea Preşedintelui, care până mai ieri parcă era purtătorul de cuvânt al Golzilor, dar acum, cu instinctul politic bine cunoscut, tace pentru că are o gămadă de muşte pe căciulă.

Celor care contestă proiectul le recomand să fie vigilenţi, bătălia încă nu a fost câştigată. Coabitacii de pesedişti s-au regrupat şi deja înscenează monstruoase reacţii ale moţilor din zonă. Figuri prospere de gospodine, mineri fălcoşi care au intrat în subteran doar când au mers cu metroul, pierde-toamnă îmbrăcaţi de RMGC în echipamente STAS vor încerca să-i sensibilizeze pe români beneficiind de aportul scârbos al televiziunilor "îngoldate" în bani canadieni.

Esenţa problemei a fost expusă perfect de urmăritul DNA Dragnea Liviu, care a declarat: "Roşia Montană este un proiect pentru oamenii politici curajoşi". Aşa e, trebuie să ai mare curaj să dai o ţeapă de asemenea amploare ţării în care te-ai născut fără să te temi că într-o zi vei ajunge în lanţuri.