Orădenii care îşi sting integral obligaţiile fiscale până la data de 30 noiembrie vor fi scutiţi de penalităţi.

Se pot şterge!

Potrivit unui comunicat al Primăriei, de această facilitate pot beneficia 3.124 de restanţieri cu majorări de întârziere de minim 100 lei în valoare totală de 6,9 milioane lei pentru un debit cumulat de 28,5 milioane lei.

"Astăzi numărul posibililor beneficiari ai măsurii de scutire este de 3.124 persoane. Cele 3.124 persoane restanţiere datorează suma totală de 28.483.488 lei, din care majorările care pot fi scutite reprezintă 6.886.966 lei", a transmis Primăria.

Conform comunicatului municipalităţii, până în prezent şi-au stins obligaţiile fiscale şi au cerut ştergerea penalităţilor 183 contribuabili cu restanţe de 832.800 lei care atrăgeau după ele majorări de întârziere de 205.000 lei.

Termen: 30 noiembrie

Potrivit Hotărârii de Consiliu Local 331 din aprilie 2022, de scutirea penalităţilor pot beneficia persoanele fizice care au acumulat majorări de întârziere de minimum 100 lei.

Restanţierii îşi pot consulta obligaţiile fiscale şi majorările de întârziere acumulate online, pe site-ul www.oradea.ro pe baza CNP-ului, sau la ghişeele de la parterul palatului administrativ al oraşului.

Pentru a beneficia de ştergerea penalităţilor, aceştia vor trebui să îşi achite până la 30 noiembrie obligaţiile principale de plată (n.r. debitul şi restanţele din anii anteriori), dar fără majorările de întârziere, şi să depună la Primărie, tot până la 30 noiembrie, o cerere de anulare a accesoriilor.

Solicitarea poate fi transmisă municipalităţii online pe adresa primarie@oradea.ro sau prin Poştă pe adresa Primăria Oradea, Piaţa Unirii 1.

"Ulterior prelucrării cererilor, solicitanţii vor primi prin corespondenţă (email/adresă) dovada scutirii majorărilor de întârziere sau respingerii solicitării în cazul în care solicitantul nu este eligibil conform prevederilor legale", se mai menţionează în comunicatul Primăriei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!