Consiliul Local a prelungit joi până la 30 noiembrie plata obligaţiilor impozitelor şi taxelor fără penalităţi de întârziere.

A doua păsuire...

Aceasta este a doua prelungire a termenului de plată cu ştergerea penalităţilor de întârziere după la începutul lui septembrie Consiliul Local a stabilit ca termen limită data de 30 octombrie.

La fel ca prima dată, păsuirea a fost acordată pentru a veni în întâmpinarea orădenilor afectaţi de criza economică declanşată de pandemia de COVID-19.

"Până acum au fost depuse 45 de cereri de către persoanele juridice şi 300 de cereri de către persoanele fizice. Din cele 45 de cereri, până în acest moment au fost procesate 25, iar din cele 300 au fost procesate până acum 220", a declarat primarul Florin Birta, în cadrul unei conferinţe de presă organizate miercuri, înaintea şedinţei de Consiliu Local.

În total, municipalitatea a acordat scutiri în valoare de 250.000 lei pentru firme şi 230.000 lei pentru persoane fizice. "Pentru că am observat un interes crescut pentru acest ajutor, am decis să prelungim cu încă o lună această perioadă în care primim cereri de scutiri de majorări de întârziere", a spus Birta.

Cereţi ştergerea penalităţilor!

Pentru a beneficia de anularea majorărilor de întârziere, contribuabilii vor trebui să îi achite integral atât debitele aferente anului curent, cât şi datoriile istorice.

Suma de plată poate fi aflată atât online de pe portalul municipalităţii www.oradea.ro pe baza CNP-ului cât şi personal, de luni până joi între orele 8 – 18 şi vineri până la 15, de la ghişeele de plată din Primărie.

Odată achitate online sau la ghişeu obligaţiile principale de plată, fără majorările aferente, solicitanţii vor trebui să transmită până cel târziu la 30 noiembrie cererea de anulare a penalităţilor în fotocopie pe adresa de email primarie@oradea.ro, personal la ghişeele din Primărie sau prin corespondenţă la adresa Primăria Oradea, Piaţa Unirii 1.

În cazul firmelor, cererea va trebui însoţită şi de o declaraţie pe proprie răspundere privind ajutoarele de stat de care au beneficiat în ultimii trei ani.

Ulterior depunerii cererii, solicitanţii vor primi de la Primărie confirmarea scutirii de majorări sau respingerea solicitării în cazul în care aceştia se dovedesc neeligibili conform prevederilor legale.