Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni estimarea evoluției vremii, care arată că în Crișana urmează o scădere importantă a temperaturii în a doua parte a acestei săptămâni, cu maxime de doar 26-27 de grade.

Informarea ANM vizează perioada 22 iulie - 4 august și este defalcată pe regiuni. 

În Crișana, care cuprinde și județul Bihor, „în primele două zile ale săptămânii vremea va fi călduroasă, izolat caniculară în zona de câmpie din sudul regiunii, cu o medie a valorilor termice diurne de 32...33 de grade. Scăderea de temperatură va fi semnificativă în perioada 24 – 26 iulie, când media zilnică a temperaturilor maxime va fi de 26...27 de grade”. 

Meteorologii spun apoi că „la finalul lunii iulie vremea va deveni din nou călduroasă, local caniculară în timpul după-amiezelor cu temperaturi maxime, în medie cuprinse între 32 și 34 de grade, iar la început de august vor fi valori în jurul a 31 de grade”. 

ANM adaugă că temperaturile minime vor fi în jurul a 18 grade până în 24 iulie, dar și în jurul datei de 30 iulie, iar în restul intervalului, media acestora va fi de 15-16 grade.

„Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai ridicată în perioada 24 – 26 iulie, dar va fi în creștere și după 2 august”, mai transmit meteorologii.

Prognoza publicată de ANM pentru toate regiunile:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!