Un poliţist din localitatea bihoreană Chişcău s-a ales cu dosar penal şi este cercetat disciplinar, după ce, în noaptea de vineri spre sâmbătă, s-a încăierat cu un tânăr în faţa unui club, l-a trântit la pământ şi l-a luat la pumni.  

Incidentul s-a produs în jurul orei 2.30 şi a fost filmat de un cititor al BIHOREANULUI.

Poliţistul, agentul principal Paul Jula (foto stânga), lucrează la Secţia Rurală de Poliţie Valea lui Mihai, şi petrecuse noaptea în clubul Cris cu un grup de tineri din Chişcău, inclusiv cu victima, Beniamin (foto dreapta), care îi este prieten şi vecin.

Din înregistrare se vede că între cei doi s-a iscat o ceartă în faţa clubului, discuţiile degenerând în ţipete şi îmbrânceli, iar la un moment dat, poliţistul a tăbărât asupra tânărului şi l-a trântit la pământ.

În cădere, Beniamin s-a lovit puternic la cap şi a leşinat, moment în care oamenii din jur au sărit să-l ajute. Mai puţin poliţistul, care pare că nu s-a mai putut controla, pentru că s-a aruncat asupra victimei, chiar dacă aceasta nu se mai mişca, şi a luat-o la pumni, până când a fost îndepărtat de martori.

Victima poliţistului a ajuns la spital, unde a primit îngrijiri medicale.

Marţi, Beniamin a depus o plângere penală împotriva agresorului său la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş, unde s-a şi deschis un dosar penal împotriva polițistului, pentru loviri şi alte violenţe.

Într-o informare transmisă la solicitarea BIHOREANULUI, marţi, pe marginea incidentului, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, a precizat că „la nivelul conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Bihor nu sunt tolerate astfel de comportamente” şi că şefii instituţiei au dispus „efectuarea de verificări prin Biroul Control Intern”.

„La finalizarea verificărilor, în funcție de rezultatul acestora, se vor dispune măsurile legale care se impun. Totodată, vă asigurăm că oferim tot sprijinul necesar unității de parchet competente, respectiv Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș, care derulează ancheta proprie cu privire acest caz”, se mai arată în comunicarea Poliţiei Bihor.

Potrivit comisarului şef Fărcuţa, agentul principal Paul Jula nu era în timpul serviciului în seara altercaţiei, fiind în concediu de odihnă.

Vezi mai jos întreaga scenă! Atenție, conținut explicit!