Directorul economic al Primăriei, Eduard Florea, va prelua începând din 1 iunie funcţia de city manager al Oradiei. Din lipsă de contracandidaţi, economistul a concurat de unul singur la concursul pe post organizat luna trecută de municipalitate, concurs care a cuprins două probe.

Proba scrisă a vizat verificarea cunoştinţelor legislative în domeniul administraţiei publice locale, respectiv organizarea şi funcţionarea serviciilor publice. La proba de interviu, Florea şi-a susţinut în faţa comisiei conduse de primarul Ilie Bolojan, propriul proiect cu metodele, strategiile, proiectele şi măsurile de implementat în perioada următoare în vederea realizării unui management strategic unitar care să permită luarea deciziilor şi punerea lor în aplicare într-un timp scurt şi cu efecte benefice pentru cetăţeni.

Primul city manager orădean îşi va prelua atribuţiunile peste două săptămâni, urmând ca până atunci să stabilească împreună cu primarul Ilie Bolojan obiectivele mandatului său. "Din discuţiile purtate cu domnul primar Ilie Bolojan am înţeles că voi primi însărcinări cu privire la promovarea, dezvoltarea şi creşterea vizibilităţii oraşului în contextul unificării cu comuna Sînmartin. Concret, vom stabili însă în perioada următoare", a declarat Florea.

Tot începând din 1 iunie, postul de director economic al municipalităţii orădene va fi preluat, până la organizarea concursului pe post, de adjunctul Nadia Haş. În vârstă de 38 de ani, Haş a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice şi Drept a Universităţii de Vest Timişoara, iar apoi Facultatea de Litere a Universităţii Oradea. Începând din 1999, aceasta a ocupat diferite funcţii în cadrul municipalităţii, de la inspector de specialitate, la consilier şi şef serviciu. Din februarie 2013, Nadia Haş ocupă funcţia de director executiv adjunct al Direcţiei Economice, cu o pauză de câteva luni în care a fost administrator special al Electrocentrale.