Intrarea UDMR-ului la guvernare nu e un lucru rău pentru Bihor. Nu ştiu dacă vor continua lucrările la Autostrada Transilvania, dar măcar acest aspect figurează ca un punct distinct în noul program. Apoi, prezenţa udemeriştilor în Guvern ne asigură că nu se va face nicio regionalizare care să dezavantajeze Oradea.

Odată cu alianţa PSD-UDMR, raportul de forţe se va schimba în Consiliul Judeţean şi la Oradea în cel Local. Iar la Consiliul Judeţean orice modificare nu poate fi decât benefică, căci numai aşa se poate ieşi dintr-un imobilism deja păgubos.

Abia aştept să-i văd pe vicepreşedinţii Consiliului cu forţe proaspete, că doar s-au odihnit destul, să treacă la punerea în practică a marilor proiecte, conform planului de dezvoltare a judeţului. Un plan, între noi fie vorba, atât de realist încât ar putea stârni invidia lui Petre Ispirescu şi Ion Creangă.

Sincer, însă, mari speranţe nu-mi pun în noua formula. Asta pentru că vicele Kiss, de când a atârnat taşca de depanator în cui, a fost mai mereu şef la judeţ, dar n-am prea văzut măreţe realizări în urma lui. Nu pentru comunitate.

La Primăria Oradea sunt, în schimb, foarte multe proiecte pe rol şi ar fi păcat ca noii aliaţi să se remarce doar prin tălpile puse edililor. Există numeroase idei importante care abia aşteaptă să fie puse în practică. Ar fi minunat, de pildă, ca pesediştii noştri să se bată pentru ca megacentura metropolitană să primească necesara cofinanţare.

Doar că pentru o asemenea ispravă e nevoie ca liderii PSD-ului local să aibă intrare direct la premierul Victor Ponta, nu la şeful cantinei de incintă al Palatului Victoria.