Şeful Poliţiei Municipiului Oradea, comisarul-şef Cristian Stanciu, a fost împuternicit de şeful Poliţiei Române, Benone Eduard Matei, să preia funcţia de adjunct al inspectorului şef al Poliţiei Bihor, rămasă vacantă din decembrie 2023, după pensionarea comisarului-şef Adrian Bucur.

Absolvent al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", subcomisarul Cristian Stanciu (în imaginea principală) lucrează în cadrul Inspectoratului de Poliţie Bihor din 2004, întâi ca ofiţer în cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, iar apoi la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Oradea. Din 2014, ofiţerul a fost numit adjunct al şefului Poliţiei Municipiului Oradea, iar în 2017 a preluat conducerea acesteia. 

Conducerea Poliţiei Municipiului Oradea a fost preluată, prin dispoziție a șefului Poliţiei Bihor, de comisarul-șef Cosmin Beltechi, care până acum a fost adjunct al şefului Poliţiei Oradea din 2017, iar înainte a fost şef al Biroului de Furturi din Auto de la Poliţia Municipiului.

Tot prin dispoziție a șefului Poliţiei Bihor, în locul lui Beltechi a fost împuternicit comisarul-şef Cosmina Dat (foto), şefa Poliţiei Valea lui Mihai, singura femeie care, de mai bine de un deceniu, conduce o unitate de poliţie în judeţ.

În 2009, ea a fost numită la şefia Poliţiei Săcueni, iar ulterior, în perioada 2011-2012, în urma unui concurs, a fost specialist suport operativ pe lângă autorităţile judiciare franceze, reprezentând Ministerul Afacerilor Interne în Franţa în cadrul Biroului Ataşatului de Afaceri Interne Paris - Franţa.

După revenire, în 2012, ea a preluat şefia Poliţiei Valea lui Mihai, unitate pe care a condus-o până în prezent.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!